Boluspor, 2015-2016 futbol sezonunun açılış karşılaşmasında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile karşı karşıya geldi. Kayseri Kadir has Stadyumunda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını 0-0 eşitlikle kapatan kırmızı beyazlılar, ikinci yarıda da istediği pozisyonları bulamayınca ligin ilk maçında Kayseri Erciyesspor ile 0-0 berabere kaldı.

Kırmızı beyazlılar sezona 1 puanla başladı. Boluspor'da Soner Şahin, yaptığı kurtarışlarla deplasmanda alınan 1 puanın mimarı oldu. 34 yaşındaki file bekçisi 5 pozisyonda Erciyessporlu forvet oyuncularına gol şansı tanımadı. Boluspor, 2015-2016 futbol sezonuna Kayseri'de merhaba dedi. Kırmızı beyazlıları deplasmanda, Bolu'dan Kayseri'ye giden 50 kişilik taraftar gurubu destekledi. Tamamen yenilenen kadrosuyla taraftarının karşısına çıkan Boluspor'da Emre Kılınç ve Ramazan Sal sakatlıklarından dolayı Kayseri Erciyesspor'a karşı forma giyemedi. Kırmızı beyazlılar, Kayseri Erciyesspor maçına 9 yeni transferiyle çıktı. Boluspor'da Luiz ve Eren Pamuk geçen yıldan forma giyen oyuncular oldu.

Boluspor teknik direktörü Özcan Bizati Kayseri Erciyesspor karşısına, Soner Şahin, Emrecan, Luiz Henrique, Eren Aydın, Âdem Alkaşi, Alican, Petr Janda, Sefer Sever, Yusuf Emre, Ricketts, Eren Pamuk on biri ile başladı. Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Erdi Yokuşlu, Mehmet Can, Umut Meraş, Fatih Turan, Emrullah, S. Hernandez, Edward Ofere yer aldı. Ev sahibi takımın teknik direktörü Alaaddin Demirözü ise Boluspor karşısına, Zülküf Özer, Tuğay, Ethem Ercan Pülgir, Bilal Kılıç, Mehmet Bayram, Serkan Demirezen, Mehmet Seçme, Tayyib Kanarya, Kerim Avcı, Volkan Okumak, Üstün Bilgi on biri ile sahaya çıktı.

Zorlu karşılaşmaya ev sahibi takım Kayseri Erciyesspor'un vuruşu ile başlandı. Boluspor, ilk tehlikeli atağını maçın 2'inci dakikasında geliştirdi. Kayseri Erciyesspor defansının arasına atılan topu takip eden Ricketts'tan önce Zülküf topun sahibi oldu. Bu kez 13'ünü dakikada Kayseri Erciyesspor tehlikeli pozisyon buldu. Kayseri Erciyesspor'un kullandığı serbest vuruş az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası golsüz eşitlikle geçildi. Oyunun bu dakikalarında Kayseri Erciyesspor baskılı oyun ortaya koydu. Sezonun ilk sarı kartını Boluspor'dan Alican Karadağ karşılaşmanın 27'inci dakikasında gördü. Bu kez 29'uncu dakikada Eren Pamuk sarı kart gören oyuncu oldu. İlk yarının sonuna 2 dakikalık süre ilave edildi. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonra erdi.

İkinci yarıya Boluspor'un vuruşu ile başlandı. Kırmızı beyazlılarda ikinci yarıda kaptan Adem Alkaşi yerini Fatih Turan'a bıraktı. İkinci yarıya her iki takımda kontrollü başladı. Boluspor, 56'ıncı dakikada Alican'ın serbest vuruşundan faydalanamadı. Karşılaşmanın 61'inci dakikasında oyuna ikinci yarı giren Fatih Turan sarı kart gördü. Boluspor teknik direktörü Özcan Bizati 63'üncü dakikada 2'inci oyuncu değişikliğini yaptı. Ofere oyuna girdi, Yusuf Emre oyundan çıktı. 67'inci dakikada ev sahibi takım gole çok yaklaştı. Üstün Bligi, Soner Şahin ile karşı karşıya kaldı. Soner, topu tokatlayarak kornere gönderdi. Bu pozisyon maçtaki en önemli pozisyondu. Boluspor son oyuncu değişikliğini 75'inci dakikada yaptı. Janda oyundan çıktı, Emrullah oyuna dahil oldu. 76'ıncı dakikada bu kez Boluspor gole çok yaklaştı. Emrullah'ın ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Ricketts'ın şutu yandan auta çıktı. Boluspor bu dakikada mutlak bir golden oldu. Oyunun son dakikalarında Kayseri Erciyesspor baskılı oyununu Boluspor kalesinde hissettirdi. Bu anlarda Boluspor kalecisi Soner Şahin %100'lük 3 pozisyonu kurtardı. 85'inci dakikada Boluspor'dan Emrecan karşılaşmanın hakemine itirazından dolayı sarı kart gördü. Karşılaşmanın sonuna 3 dakikalık süre ilave edildi. Kalan dakikalarda her iki tarafta aradığı golü bulamayınca karşılaşma 0-0 sona erdi. Boluspor, Kayseri deplasmanından 1 puanı çıkarmasını bildi. Kırmızı beyazlılar, ligin ikinci haftasında kendi sahasında Altınordu ile karşılaşacak. Haber Merkezi