PTT 1'nci ligde yeni sezon 30 Ağustos 2014 Cumartesi günü itibariyle başlıyor. Ligde bu sezon geçen sezonlara göre biraz daha çetin geçeceğe benziyor ama bu bizler için, Futbol severler için aslına bakılacak olunursa çok güzel olacak. Çünkü bu sezon bir hayli seyir zevki yüksek dişe diş mücadeleler izleyeceğiz. Ayrıca 2014-2015 futbol sezonunda bir hayli fazla da derbi maçları izleyeceğiz. Ligin başlamasına az bir süre kala takımların genel yapıları mercek altına alındı. Boluspor'da bu sezonda yine PTT 1'nci ligde mücadele edecek. Kırmızı beyazlıların kadro yapısına bakıldığında, 2014-2015 futbol sezonunda genç oyunculardan kurulu bir kadro ile mücadele edeceğini görüyoruz.

Bu maçlar;

Adana _Adana Demirspor

Antalya _ Alanyaspor

Karşıyaka _ Bucaspor

Samsunspor _ Orduspor

Şanlırfaspor _ Gaziantep Büyükşehir Belediyespor

En Değerli Takım ve Futbolcu

En Değerli Takım: 24.600.000EUR ile KAYSERİSPOR

En Değerli Futbolcu: Marius Niculae her ne kadar son sezonlar da kariyerinde bir düşüş yaşanmış olsa da Sporting Lizbon'da Cristiano Ronaldo, Romanya milli takımında Hagi gibi futbolcular ile oynayan ve sayısız goller atan Niculae taraflı tarafsız her kes tarafından bu lig'in en değerli oyuncusu olarak kabul görüyor.

Dikkat Çekilecek İsimler

Alanyaspor: Serdar Deliktaş

Antalyaspor: Lamine Diarra

Ankaraspor: Erdal Kılıçarslan

Denizlispor: Erçağ Evirgen

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: Vagif Jovadov

Kayserispor: İbrahim Dağaşan

Karşıyaka: Juninho

Manisaspor:Subasic

Şanlıurfaspor:Rodrigo Tello

ADANA DEMİRSPOR

Geçen sezon, istikrarsız bir sezon geçiren Akdeniz temsilcisi ligi 13.sırada 43 puanla ligi noktalamıştı. Yeni sezon öncesine kongreyle başlayan Adana Demirspor, kongreden sonra ilk olarak hoca işini çözdü ve teknik direktörlük için Ünal Karaman sportif direktörlük için Samet Aybaba ile anlaşma sağlayarak yeni sezona merhaba dedi. Geçen sezon ki kadrosundan 11 kişi ile yollarını ayıran ekip 10 yeni isimle anlaşmaya vardı. Bu sezon ki bütçeleri 3.250.000 EUR olarak görülüyor.

ADANASPOR

PTT 1.Lig'in bir diğer Adana ekibi olan Adanaspor, geçen sezon ligi 12.sırada bitirdi. Sezon başında yollarını ayırdığı Levent Erişle, sezon içinde tekrardan anlaşmaya vardılar ve ligin son haftalarında rahat bir konuma geldi. Adanaspor, yine bu sezona Levent Eriş ile yollarına devam ediyorlar hocanın raporu doğrultusunda geçen sezonun kadrosundan 5 kişi ile yollar ayrıldı. Yeni sezon için 9 yeni isim ile anlaşmaya vardı. Bu sezon ki değerleri 11.050.000 EUR olarak görülüyor.

ALANYASPOR

PTT 1.Lig'in yeni takımı olan Alanyaspor, TFF 2.Lig'den play off ile yükselen ekiplerden biri yeni sezon öncesi istikrarı koruyarak şampiyon hoca ile devam kararı aldılar. Geçen sezon ki kadrolarından sadece 2 isimle yollarını ayıran ekip yeni transferleriyle ligin ne kadar zor geçeceğini ve bu ligde kalıcı olmak istediğini; Atacan Öztürk, Serdar Deliktaş, Sercan Türkeri, Cemil Vatansever gibi isimler takviye ederek toplam 12 transfer yaparak lige hazırlanıyorlar. Bu sezon ki değerleri 6.950.000 EUR olarak görülüyor.

ALTINORDU

PTT 1.Lig'in yeni takımı olan Altınordu, TFF 2.Lig'den şampiyon olarak yükseldiler. Ligin, yeni ekiplerinden olan İzmir temsilcisi lige genç bir kadro ile hazırlanıyor ve kadroda yabancı futbolcu bulundurmayan tek takım olarak görülüyor. Geçtiğimiz sezonlarda bu modeli Gaziantep Büyükşehir Belediyespor yapıyordu. Geçen sezon ki kadrolarından 4 isimle yollarını ayıran Altınordu yeni sezon için 8 isimle anlaşmaya vardı. Bu sezon ki değerleri 3.000.000 EUR olarak görülüyor.

ANKARASPOR

Geçen sezon, lige tekrardan dönen Ankaraspor lige Osman Özköylü hoca ile başladı ve öylede devam ettiler.Ligi bir süre lider götürdüler ama sonradan işler olmadı sakatlıklar ve cezalılar ile play off mücadelesi vermeye başladılar ve play off'ta umduğunu bulamayan ekip bir üst lige yükselme mücadelesinde elenerek sezonu kapattı.Yeni sezon için tekrardan Osman Özköylü, ile anlaşan Ankara temsilcisi yeni sezon için de isim değişikliğine giderek ismini Osmanlıspor yaparak yeni sezona girecek. Geçtiğimiz sezondan 11 futbolcusu ile yollarını ayırdı ve yerine 11 yeni isim ile anlaştı. Bu sezonun hiç şüphesiz en büyük şampiyonluk adayı olarak gözüküyor. Bu sezon ki değerleri 10.700.000 EUR olarak görülüyor.

BOLUSPOR

Bu ligin, demir atmış kulüplerinden biri artık Boluspor. Geçen sezon güzel bir sezon geçirilmedi, ligin son haftasında kümede kalmayı başardı. Bu sezon sıkı bir şekilde lige hazırlanıyor. Geçen sezondan 9 isimle yolları ayrıldı. Yeni sezon için yeni isim arayışlarına girildi ve 10 isimle anlaşmaya varıldı. Yeni sezonda nasıl bir Boluspor izleneceği şimdiden merak konusu oldu.

BUCASPOR

Geçen sezon ligden bir iyi sonuç bir kötü sonuç alarak bitiren İzmir temsilcisi sezona geçmiş sezonlarda çalıştığı Sait Karafırtılar'ı getirerek işe başladı. Hiç şüphesi kaptan Zafer Çevik'i kadroda tutarak büyük iş başardılar. Geçen sezondan 3 futbolcusu ile yollarını ayıran Bucaspor 4 futbolcu alarak sezona giriş yaptı. Bu sezon nasıl bir Bucaspor izleyeceğiz izleyip görelim.Bu sezon ki değerleri 5.950.000 EUR olarak görülüyor.

ELAZIĞSPOR

Geçen sezon, hayal kırıklığı içerinde Spor Toto Süper Lig'den küme düşen Elazığspor bu sezon PTT 1.Lig'de hayli zorlu bir sezon geçireceğe benziyor. Okan Buruk'tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna Ümit Özat'ı getiren Elazığspor henüz transfere başlamadı ve geçen sezon ki kadrosundan 13 futbolcu ile yolları ayırdı. Bunlar; Serdar Özkan, Rodrigo Tello, Mehmet Nas ve diğer isimlerde bulunmakta. Bu sezon ki değerleri 4.700.000 EUR görülüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor

Geçen sezonu, 41 puanla kapatan Güney Doğu temsilcisi bu sezona kongreyle girdi yeni yönetimi ile Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini arkasına aldı. Deyim yerinde ise bu ligin üstünde bir kadro şampiyonluğa oynayacağı bir kadro kurdular. Mehmet Nas, İlker Avcıbay,Sertan Vardar, İbrahim Kaş,Muhammet Demirci gibi isimler ile birlikte 15 yeni transfer yaparak sezona giriş yapacak geçen sezon ki futbolcularından 9 kişi ile yollarını ayırdılar.Bu sezon PTT 1.Lig severlerin merakla izleyeceği bir takım konumunda bulunuyor. Bu sezon ki değerleri 8.750.000 EUR olarak görülüyor.

GİRESUNSPOR

PTT 1.Lig'e kısa bir ara verdikten sonra TFF 2. Lig gruplarından mütevazi kadrosuyla şampiyon olarak tekrardan PTT 1.Lige dönen Karadeniz temsilcisi ligin renkli ekiplerinden olacağa benziyor.Geçen sezon oluşan kadrolarından 6 isimle yollarını ayıran Giresunspor 11 yeni isimle anlaştı bu isimlerin arasında çok tecrübeli isimler var defans hattı bu ligin en iyi isimlerinden kurulu stoper Hakan Çevik sol bek İsmail Dinler bu ligin en iyi iki ismini alarak kalitesini ortaya koyan Giresunspor'un bu sezon ki değerleri 3.150.000 EUR olarak görülüyor.

KARŞIYAKA

PTT 1.Ligin en köklü takımı her sezon orta sıralarda ligi bitiren Karşıyaka geçen sezonda bu klasikleşmiş durumundan ödün vermedi ve ligi 8.sırada bitirdi bir iyi bir kötü sonuçlarla play off yarışına dahil olmak isteyen İzmir temsilcisi başaramadı. Yeni sezona Yusuf Şimşek ismi ile başlayacak olan yine mütevazi bir kadro ile lige hazırlıklılarını sürdürüyor. Geçen sezon ki kadrolarından 10 isimle yollarını ayıran ekip 9 isimle yeni isimle anlaşmaya vardı. Bu sezon ki değerleri 4.950.000 EUR.

KAYSERİSPOR

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'den sürpriz şekilde düşerek lige veda eden ekip bu sezon PTT 1.Lig'de mücadele edecek hiç şüphesiz bu ligin en favori şampiyon adayı gerek kadrosu gere transferleriyle Hakan Arıkan, İbrahim Dağaşan, Mert Nobre,Bobo gibi isimleri ile bu ligin en kaliteli takımlarının arasında yer alan Kayserispor'un bu sezon ki değeri 24.600.000 EUR.

MANİSASPOR

Bu ligin, güçlü ekiplerinden olan Manisaspor bu sezon itibariyle yollarını ayırdığı oyuncuların hepsi Süper Lig ekipleriyle anlaştı. Bu sezon geçen sezonlara göre daha mütevazı daha genç bir takımla mücadele edecek olan Ege ekibi nasıl bir sezon geçirecek herkes tarafından merak konusu olmuş durumda. Bu sezon ki değeri 4.500.000 EUR.

MP ANTALYASPOR

Yine Süper Lig'e yeni veda eden bir ekib, ilk düşüşleri değil geçtiğimiz sezonlarda yine bu duyguyu yaşamışlardı. Geçen sezon ki kadrosunu koruyamayan Antalyaspor yeni isimlerle sezona giriş yapacak önemli isimlerinin kadrodan ayrılmasıyla sıradan PTT 1.Lig takımlarının konumuna gelen Antalyaspor bu sezon ilk yılında ne yapacak izleyeceğiz. Bu sezon ki değeri 17.250.000 EUR.

ORDUSPOR

Geçen sezon, PTT 1.Lig'de ilk sezonu olan Orduspor son anda Süper Lig biletini kaptırmıştı. Bu sezon, ikinci sezonu olacak Orduspor'un yeni hoca ve yeni isimlerle yola çıkacak. Geçen sezon ki kadrolarından önemli isimleri başka takımlara yollayınca bu sezon mütevazı bir kadro ile yola çıkacaklar. Bu sezon ki değerleri 6.210.000 EUR.

SAMSUNSPOR

Geçen sezon'un en seyirci ve taraftar kalitesi yüksek olan takımlar arasında yer alıyordu Hüseyin Kalpar hoca yönetiminde bir hava yakalamıştı ama yeni sezon öncesinde yolları ayrılmış ve yerinde Erhan Altın ismi getirilmişti.8 önemli oyuncusu ile yollarını ayırdıktan sonra yerine 3 oyuncu takviyesi yapan Samsunspor yine bu sezon seyir zevki yüksek olan maçlara bizlere izlettirecek.

ŞANLIURFASPOR

Bu sezon, PTT 1.Lig'de 3.sezonu olacak olan Şanlıurfaspor geçen sezon hayal kırıklığı içerisinde bir sezon geçirdi. Geçen sezon 3 hoca ile çalışan Güneydoğu Bölgesi ekibi tek hedef şampiyonluk dediği sezonu orta sıralarda bitirdi. Geçen yılın ardından katıldığı her platformda hatalarımızdan ders alacağız vurgusunu üstüne basa basa yapan başkan Fethi Şimşek, Bu doğrultuda sezonu şampiyonluk ile tamamlayan Cihat Arslan hoca ile anlaşarak bu ligde ne kadar şampiyonluk istediğini daha transfer sezonu başlamadan tüm kamuoyuna belli etti. Transfer dönemi başlar başlamaz yaptığı flaş transferler ile işi ne kadar sıkı tutacaklarını gösteren sarı yeşilli ekip kamuoyunun olumlu tavırlarıyla karşılaştı. Transferleri birebir incelememize aslında gerek yok futboldan anlayan kime sorsanız Tello'lu A.kadir Özgen'li, Göksu'lu, Ekrem Dağlı bir kadronun hedefi nedir diye şüphesiz vereceği tek cevap Şampiyonluk olur. Şanlıurfaspor bu sezon şampiyon olur olmaz onu şimdiden kestirmek güç olsa da kurulan bu kadro ile seyir zevki yüksek maçlar çıkaracağı tüm spor kamuoyunun dilinde .Cihat hoca'da zaten ofansif futbolu seviyor. Gerek idmanları gerekse de hazırlık mücadelelerini takip ederken şunu gördük ki geçen yıl taraftarların saç baş yolduğu ve ruh yok diye sürekli sitem ettiği o Şanlıurfaspor'dan bu sezon eser yok. Geçen sezon ki kadrosundan 12 isim ile yollarını ayıran ekip, bunların yanına 16 yeni tecrübeli isim ile anlaştı.Bu sezon ki değerleri 13.900.000 EUR.

TEKDEN DENİZLİSPOR

Geçen sezon maddi sıkıntılar içerisinde ligde mücadele eden Denizlispor bu sezonda her zaman olduğu gibi orta sıraları kovalayacak bir ekip kurma yolunda ilerliyor. Bu sezon ligin daha çetin geçeceği sezonda Denizlispor zorlanabilir. Bu sezon ki değerleri 5.300.000 EUR.