Boluspor U15 ligdeki ilk galibiyetini lider Gençlerbirliği karşısında aldı. Oynadığı maçlarda şansız sonuçlar almasının ardından 3 haftada sadece 1 puanı olan temsilcimiz, zorlu maçta lider Gençlerbirliğini frikikten attığı golle mağlup etmesini bildi.

Lider Gençlerbirliği, Bolu deplasmanın da U15 takımına karşı kaybetti. Boluspor U15 takımı zor bir karşılaşmaya çıkarken, ligde de bir tek beraberliği bulunuyordu. Başkent temsilcisi karşısında maça iyi başlayan U15'ler arka arkaya ataklarla Gençlerbirliği kalesinde gol arayan taraf oldu. Lig de oynadığı maçlarda 3 galibiyet alıp rakip filelere 13 gol atmasıyla birlik de kalesinde hiç gol görmeyen Gençlerbirliği, maça favori olarak başlaması ile birlik de karşılaşmanın sonucu da merakla bekleniyordu.

Misafir takım Gençlerbirliği ise kontra ataklarla Boluspor kalesine gelmek istese de buna temsilcimiz ilk 30 dakikada izin vermedi. Karşılıklı atakların yanı sıra ilk yarım saatte oyunun tamamı misafir takım yarı alanında oynanırken, Sinan Benli'nin öğrencileri rakibe oranla daha çok istekli oldukları görünüyordu. Devrenin sonlarına doğru Boluspor yakaladığı kontra atakta kaleci ile karşı karşıya kalacağı anda kırmızı beyazlı oyuncu yerde kaldı. Son adam uygulaması sonrasında kırmızı kart çıkarken Boluspor ise serbest atış kazandı. Boluspor U15 de 5 numaralı forması ile Hakan Arat frikik atışını kalecinin uzanamayacağı köşeye göndererek sert bir vuruşla topu 90 tabir edilen yere gönderip, takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Boluspor 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda ise riskleri alan Gençlerbirliği beraberlik golü için maça hızlı başlayan taraf oldu. 10 kişi olmasına rağmen golü isteyen bir görüntü verdi. Boluspor U15 rakibini ataklarını durdurarak gole izin vermezken, kontra ataklarla Gençlerbirliği kalesinde ikinci golü ararken tehlikeli ataklar geliştirip oyunda da skoru koruyup maçta 3 puanı almak istiyordu. Lidere karşı mücadeleci bir oyun ortaya koyup son dakikalara kadar skoru koruyan Boluspor U15 takımı, ligdeki ilk galibiyetini alıp Gençlerbirliği U15 ‘ede ilk mağlubiyetlerini tattırmış oldular.