12. Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri'nde 6 farklı kategoride yarışarak, Gastronomi Festivali'nden 1 altın, 5 gümüş, 3 bronz ve 5 merit olmak üzere toplam 14 madalya kazanan İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri için okulun konferans salonunda madalyaların takdimi ve Geleneksel Pilav Günü etkinliği düzenlendi.
14 madalya ilimize dönen lezzet ustaları için düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Mahir Dursun yarışmaya 28 ülkenin katıldığı hatırlatarak, "Dünyanın en prestijli organizasyonları arasında yer alan, 12. Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri'nde 6 farklı kategoride yarışan okulumuzun öğrencileri 14 madalya alarak aşçılar diyarı İlimizi ve Ülkemizi başarıyla temsil etmişlerdir başarılarının devamını diliyorum " dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öğrencilerin başarılarından gurur duyduğunu belirterek; "Geleceğin önemli aşçıları olacak gençlerimizin aldıkları ödüllerle onurlandık. Turizmde söz sahibi olmak istiyorsak dinamiklerimizi harekete geçirmemiz gerekir. Bunun için yeteri kadar potansiyelimiz var. Öğrencilerimizin Gastronomi alanında almış oldukları dereceler bu kapsamda İlimizin tanıtımına da katkı sağlamıştır. Öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Öğrencilere protokol tarafından madalyaları takdim edildikten sonra Geleneksel Pilav Günü etkinliğine geçildi.
12. Uluslararası Gastronomi Festivalinde ilimizi temsil eden öğrenciler;
CİHAN CAN ÜNA PİZZA ALTIN MADALYA
SEFA TÜRE PİZZA GÜMÜŞ MADALYA
ANIL YENİŞEN TÜRK MUTFAĞI (EKİP) GÜMÜŞ MADALYA
HAMİ TOLUNAY SEİS TÜRK MUTFAĞI (EKİP) GÜMÜŞ MADALYA
EKREM ERDOĞAN TÜRK MUTFAĞI (EKİP) GÜMÜŞ MADALYA
RAMAZAN KARMIŞ TÜRK MUTFAĞI (EKİP) GÜMÜŞ MADALYA
EKREM ERDOĞAN BALIK