Liberal Demokrat Partisi (LDP) Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Yılmaz, Türkiye'de yüzde 18 olan vergi oranını iktidara gelmeleri durumunda % 10 seviyelerine indireceklerini söyledi.

Liberal Demokrat Partisi (LDP) Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Yılmaz yaptığı açıklamada, Türkiye'nin durumunun ortada olduğunu ifade ederek, Biz parti olarak yüzde 10 barajını aşamayacağız. Ama yine de her zaman çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ülkede, adalet kalmadı. Halkın ezilmesi, hayat pahalılığı, ülkedeki şu an en önemli sorun. Biz bu sorunları ortadan kaldırmak için çalışacağız” dedi.

Ülkenin borçları nedeniyle sıkıntı içinde olduğuna dikkat çeken Yılmaz, İç ve dış borçların toplamı 999 milyar doları geçti. Bölsek adam başına en aşağı 15 bin dolara yakın insanların borcu çıkıyor. Bu insanların üzerine çok büyük sorun oluşturuyor. Onun dışında asgari ücreti bile açık ihaleye çıkarttılar. Bin 500 lira biri veriyor. 2 bin lira biri veriyor. Ülkenin durumu çok kötü” dedi. Yılmaz, parti olarak hedeflerinin vergi oranını yüzde 10 seviyesine indirmek olduğunu ifadelerine ekleyerek, Bizim düşüncemizde belirli vergileri düşüreceğiz. Belirli vergileri de yüzde 10 seviyesine düşüreceğiz. Bu sayede, daha çok iş veren daha çok işçi çalıştıracak. Küçük esnafın da açtığı ile kapattığı bir oluyor. Bu vergilerin çokluğundan dolayı. Vergi seviyesi düşünce Küçük esnaf da kalkınmış olacak” ifadelerini kullandı.

Çiftçinin sorunlarını da çok iyi bildiklerini anlatan Yılmaz, Çiftçi açısından da sorun çok büyük. Bir çuval gübre 80 lira, belirli zamanlarda destek verilerek gübrenin fiyatı 20 liraya düşüyor. Neden dolayı düşüyor. ÖTV ve KDV kaldırıldığından dolayı düşüyor. Çiftçiye de ÖTV'yi tamamen kaldıracağız KDV'yi de yüzde 10 seviyesine düşüreceğiz. Böylelikle daha çok arazi ekilecek ve çiftçimiz kalkınacak” dedi.

Yılmaz, Türkiye'de, 2011 yılında 300 milyon olan küçük baş hayvan sayısının şu anda 27 milyona düştüğünü kaydederek, 2011 yılında 140 milyon olan büyük baş hayvan sayısı da 11 milyona düştü. Biz yapacağımız yardımlarla ve yürürlüğe koyacağımız kanunlarla bu sayının artmasını, hem çitcinin, hem işçinin hem de işverenin kalkınmasını sağlayacağız” diye konuştu. Haber Merkezi