Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Seben Kuzgölcük Köyü tarafından düzenlenen tanıtım, kaynaşma ve dayanışma gecesine katıldı. Gecenin sürpriz ismi ise İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal oldu. Baysal gecede yaptığı konuşmasında aslen Kuzgölcüklü olduğunu bunu da dedesinden kalan bir hat yazısından öğrendiğini söyledi.

Seben Kuzgölcük Köyü tarafından, Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde tanıtım, kaynaşma ve dayanışma gecesi düzenlendi. Düzenlenen geceye Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Seben Kaymakamı Osman Sayılır, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda Kuzgölcüklü vatandaş katıldı.

Düzenlenen gecede bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı'nın Seben'de yaptığı yüksekokulun açılış töreninde yaptığım konuşmada, Seben küçük bir ilçe, 1970 yılında nüfusu 3 bindi ve yine 3 bin ama Seben'in özgün ağırlığı ve yoğunluğu yüksekti demiştim. Az önce anlatılanlardan da şunu öğrendim ki, asıl özgün ağırlık ve yoğunluk Kuzgölcük Köyü'nden. Onun için ne kadar gurur duysak azdır. Kuzgölcük Köyümüz Seben ile Bolu'nun arasında, ulaşım yönünden biraz daha uzak gibi olsa da Kuz'da olsa da yetiştirdiği insanlarla ne kadar övünse azdır. Tabi bütün bölgelerimizde bu tür içtenlikle ve gayretle çalışan kardeşlerimiz dostlarımız var. Kuzgölcük Köyü bunlardan ayrıcalıklı. Şu anda belki de köyün 2-3 misli insanı burada. Demek ki kabına sığamamış. Bizler hepimiz bir birlik içerisindeyiz ve bir bütünüz. Bunu da gösteren sizlersiniz. Şu anda bu salonu görünce inanın insan gururlanıyor. Bu sebeple bu organizasyonları yapanlardan Allah razı olsun. Asıl bu organizasyonu şereflendiren büyüğümüz, hayırların mühendisi dediğimiz Ahmet Baysal abimiz ve ekibini de burada görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu toplantıların bereketi Kuzgölcük Köyü'ne ve Bolumuza olsun diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

“Değerli ve sevgili köylülerim”

Başkan Yılmaz'ın ardından konuşmasına değerli ve sevgili köylülerim diye başlayan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ise, aslen Kuzgölcüklü olduklarını ve bunu dedesinden kalan bir hat yazısından öğrendiklerini belirterek şöyle devam etti: Girişimde bu salonun kalabalığını gördüğüm zaman gerçekten çok mutlu oldum ve gurur duydum. Ben köyüme bir şey yapamadım ama İzzet Babanız Bolu'ya bir şeyler yapmaya çalıştı ve bende onun devamını getiriyorum bana da bu nasip oldu. Sizlere önemli bir şey söylemek istiyorum burada. Biz dedemin bir hat yazısından öğreniyoruz Kuzgölcük'ten geldiğimizi. İsmini taşıdığım rahmetli dedem Hacı Ahmet Canip Efendi, hat yazısının altına babasının ismini, onun babasının ismini ve onun da babasının ismini yazmış eski Türkçe ile. En sonunda görüyorum ki 3. Kuşak dedem Hacı Karaahmet Kuzgölcüklü ve biz bunu bu hat yazısından öğrenip mutlu oluyoruz. Kuzgölcüklü olduğum için gerçekten mutluyum ve onurluyum”

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'a Kuzgölcük Köylüleri tarafından hazırlanan teşekkür plaketini takdim etti. Bolu Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram için hazırlanan teşekkür plaketini de Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ takdim etti.