Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda Bolu Belediyesine bağlı Kültür ve Sosyal işler Müdürü Güler Mert, Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünün yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.

“BU SENE 375 HİSSE İLE REKOR ÜZERİNE REKOR KIRDIK”

Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünün yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Güler Mert, “Aşevi günlük 1200 kişiye yemek veriyor. 2019/2020 yılında toplamda 648 Bin kişiye sıcak yemek ikramı yaptık. Kurban Bayramında yoğun olarak çalıştık. 2019 yılında 177 hisse ile kurban bağışında bulunmuştu vatandaş ve hayırseverlerimiz. Bu sene 375 hisse ile rekor üzerine rekor kırdık. İnsanların bize güveni bizimde hizmetlerimizde cesaretimizi arttırıyor. Bunlar sadece hisseler toplamda da 14 tona yakın etkimiz mevcut. Biz bu bayramda farkı bir çalışma yürüttük. Sayın meclis üyelerimizde bizim çalışmalarımıza katıldı. Başkan vekilimiz Mansur beyde yanımızdaydı. Kesimden dağıtıma kadar. Yaklaşık 1200 aileye de pay dağıtımda bulunduk. Daha önce böyle bir hizmetimiz olmamıştı ”dedi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE DE 13 BİN 650 KİŞİYE YARDIM ETTİK”

Pandemi sürecinde de 13 bin 650 kişiye hayırseverler kanadı ile yardım ettiklerini belirten Mert, “Hayır çarşımız ve Gıda bankamız normalde periyodik olarak 4 ayda bir yardımlarına devam ediyor ama burada esas su baskınları ya da yangınlar olduğu zamanda hızlı bir şekilde biz aşevimizi de kullanarak her türlü yardıma koşuyoruz. 2019 yılında 2 Bin 416 kişiye 2020 yılında da 3 bin 413 kişiye pamdemi sürecinde de 13 bin 650 kişiye yine hayırseverler kanadı ile yardım ettik” dedi.

“27 BİN 615 KİŞİYE GIDA YARDIMINDA BULUNDUK”

Halk ve İlişkiler müdürlüğü ile birlikte toplamda 27 bin 615 kişiye gıda yardımında bulunduklarını belirten Güler Mert, “Halk ve İlişkiler müdürlüğü de pandemi sürecinde bizlere yardımcı oldu. Toplamda hem onların hem bizim 27 bin 615 kişiye gıda yardımında bulunduk. Bu süreçte olmazsa olmazlarımızdan olan İzzet Baysal Vakfımız, Bağışçılar Vakfımız ve belediye başkanlığımıza gelen hayırseverler tarafından da kardeşlik köprüsü altında birçok ailenin faturaları ödendi. Nakit ihtiyaçları karşılandı” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DA 2 BİN 650 ENGELLİMİZ VAR”

Engelsiz taksi hizmetinden 2 bin 24 kişinin faydalandığını belirten Mert, “Engelli Koordinasyonu merkezi kanadımızla Bolu’da 2 Bin 650 engellimiz var. Her zaman bizi 24 saat arayabiliyorlar. Her türlü hizmetlerine koşuyoruz. İstihdam ile 4 kişiyi de işe yerleştirdik. Engelsiz taksi hizmeti ile 2 bin 24 kişi faydalandı. Zihinsel engellilere lojistik destek sağladık. Medikal malzeme ve araç desteği 207 adet hizmet sunduk. 2019 ve 2020 yıllarında 13 tane beyaz baston 74 tekerlekli manuel sandalye,82 akülü tekerlekli sandalye 13 adet baston, 20 adet volkır ve 5 adet akü desteği sağladık” ifadelerine yer verdi.

“YILDA 2 BİN ADET NİKAH KIYILIYOR”

Bir yılda 2 Bin’e yakın nikah kıyıldığını belirten Güler Mert, “Yılda yaklaşık 2 Bin adet nikâhımız kıyılıyor. Burada da 3 tane memur 2 işçi arkadaşımız görev yapıyor. 3’üncü memur arkadaşımızı yeni aldık. Yani belediye içinden kaydırdık. Çünkü şu süreçte yoğunluk oluyor ondan” dedi.

“4 BİN 481 KİŞİYE BELGE VERDİK”

Gecen sene kurslardan eğitim alan 4 Bin 481 kişiye belge verdiklerini belirten Mert, “Kültür ve sanat etkinliklerimizde yoğun olarak Halk eğitim merkezi ile işbirliği halinde çalışıyoruz. Çünkü bize gelen insanlar okuması yazması olmayan insanlar önce soruyoruz okuma yazmanız var mı? Yoksa onları önce okuma yazma kursuna sevk ediyoruz. Mesleği yoksa en azından bir aşçılık mesleği ile onlara meslek edindirmeye çalışıyoruz. Şu an toplam 20 branşta 28 kurs 18 öğretmenle hizmetlerimize devam ediyoruz. Gecen sene toplam kurslarımızda eğitim alan 4 Bin 481 kişiye belge verdik” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM KÜTÜPHANE YOĞUN OLARAK KULLANILDI”

Kültür Park’ın oraya bir kütüphane oluşturduklarını ve toplamda 2 Bin 500 kitabın olduğunu belirten Güler Mert bilgilendirme konuşmasında son olarak, “Kültür Park’ın oraya bir kütüphane oluşturduk. Orada bağışlarla gelen 1 Bin 350 kitabımız 1 Bin 150 de yabancı yayınımız olmak üzere toplamda 2 Bin 500 kitabımız var. Bu sene yoğun olarak üniversiteye hazırlanan çocuklarımız kullandı. Her yer kapalı olduğu için bizim kütüphane yoğun olarak kullanıldı. 350,400 civarında öğrencimiz geldi” ifadelerine yer verdi.