50. Kütüphane haftası 31 Mart - 6 Nisan 2014 tarihleri arasında ‘Düşünce Özgürlüğünün Kaynağı Kütüphanelerdir' temasıyla kutlanacak.
Kütüphanelere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalık düzeyinin geliştirilmesi, kütüphane ve bilgi kurumlarının keşfedilmesinin sağlanması, ilimizde bulunan kütüphanelere toplumun merak ve ilgisinin uyandırılması ve kütüphanenin bilgiye erişimdeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekilmesi amacıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Bolu İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde hafta boyu etkinlikler yapılacaktır.
50. Kütüphane Haftası, 01 Nisan 2014, Salı günü, saat 10.30'da, Bolu İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü önünden başlayan ve İzzet Baysal Caddesi istikametinde devam eden ve Atatürk Anıtı'na çiçek konulması ile sona erecek olan Kitapseverler Yürüyüşü” ile başlayacaktır. Haftanın açılış töreni, aynı gün öğleden sonra saat 13.30'da, AİBÜ Kültür Merkezi Pembe Salon'da gerçekleştirilecektir. Açılış töreninde, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, açılış konuşmaları ve ödül töreni gerçekleştirilecektir. Ardından, AİBÜ Türk Musikisi Öğrenci Topluluğu Yurdumdan Sesler Müzik Eğitimcileri Grubu sahne alacak ve Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu (TÜHOM) gösterisi sergilenecektir.
02 Nisan 2014, Çarşamba günü, 11.00-12.00 saatleri arasında, AİBÜ Kültür Merkezi ve Bolu İl Halk Kütüphanesi'nde Okuma Etkinliği” gerçekleştirilecektir. Aynı günün akşamı, saat 19.00'da, AİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon'da Ferhat ile Şirin” adlı tiyatro oyunu Bolu Bölge Tiyatrosu tarafından sergilenecektir.
03 Nisan 2014, Perşembe günü, saat 11.00'da AİBÜ Kültür Merkezi Mavi Salon'da ülkemizin en çok okunan yazarlarından biri olarak kabul edilen Canan TAN ile söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecektir. Aynı gün öğleden sonra saat 14.00'da, AİBÜ Kültür Merkezi Pembe Salon'da Kütüphane Kurumu ve İnsan Gelişimine Etkisi” konulu bir panel gerçekleştirilecektir.
04 Nisan 2014, Cuma günü, 09.00-16.00 saatleri arasında (randevulu-gün boyunca), AİBÜ Merkez Kütüphanesi ve Bolu İl Halk Kütüphanesi'nde Kütüphane ve Hizmetlerinin Tanıtılması” etkinliği gerçekleştirilecektir. Aynı günün akşamı, saat 20.00'da, Bolu İl Kültür Merkezi'nde Ferhat ile Şirin” adlı tiyatro oyunu Bolu Bölge Tiyatrosu tarafından sergilenecektir.
Hafta, 05 Nisan 2014, Cumartesi günü, saat 12.00'da, Gölköy'de gerçekleştirilecek olan Kitapseverler Pikniği” ile sona erecektir.