Yurt çapında ‘Kültürlerarası Diyalog ve Barış' ana temasıyla 51'incisi düzenlenen Kütüphane Haftası, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) yapılan açılış töreniyle başladı. İzzet Baysal Kültür Merkezi'ndeki törene, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Hafta kapsamında Üniversitemizde pek çok etkinlik gerçekleştirilecek.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Leyla Kanık, Kütüphaneler, kullanıcılarına farklı kültürlerin çeşitli düşünsel ürünlerini sağlamakla mükellef olduğu kadar, kullanıcıların farklılıklarını gözardı etmeden, toplumun her kesiminin bilgiye ve bilgi kaynağına erişimini sağlayarak evrensel değerlerin savunucusu olma konumundadır. Kütüphaneler sahip olduğu çeşitli eserlerle, muazzam sayıda kaynaklarla kullanıcılarına farklı kültür ürünlerini gözlemleyerek öğrenme fırsatını sunarak, toplumların kültür birikimlerinin korunmasını, yaşatılmasını ve kültürel mirasın geleceğe aktarılmasını sağlar. AİBÜ kütüphanesi çalışanları olarak bizler bilginin ve eğitimin gücüne inanıyoruz. Bu doğrultuda kütüphanenin gelişimine katkıda bulunan ve bulunacak olan tüm kullanıcılarımıza, bağışçılarımıza ve akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ise, bilginin çok büyük bir güç olduğunu vurgulayarak, Ancak bilgi tek başına bir değer ifade etmez, esas olan bu bilgiyi kullanmaktır. ‘Kültürlerarası Diyalog ve Barış' temasını Dünya'da yaşanan gelişmelere bakıldığında çok anlamlı buluyorum. Aynı zamanda farkındalık oluşturması bakımından hafta kapsamında düzenlenen etkinlikler çok önemli. Kütüphaneleri ve kitap okumayı hayatımızın, günlük yaşamımızın bir parçası haline getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ise, 51'inci Kütüphane Haftası'nı kutlayarak, herkese kitaplı ve kütüphaneli bir yaşam diledi. Kemal Bilsel Sarısözen yönetiminde Türk Musikisi Topluluğu'nun verdiği Türk Halk Müziği konserinin ardından program, etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenler ile Üniversitemizin kütüphanesinden en çok yararlanan 30 öğrenciye teşekkür belgesi ve çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi. Haber Merkezi