Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi tarafından Peygamber Efendimiz (SAV)´in 1442. doğum yılı münasebeti ile KUTLU DOĞUM” programı kapsamında Peygamber Efendimizin hayatını yakından tanıma ve tanıtmak amacı ile düzenlenen Kitap Okuma ve Kompozisyon yazma yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini muhteşem bir şölenle aldılar.
Gerede Kapalı Spor salonunda düzenlenen tasavvuf musikisi konseri beraberinde düzenlenen ödül töreni Gerede halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Ödül törenine Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Cumhuriyet Savcısı Uğur Gül, Gerede Meslek Yüksek Okulu Müdürü Nurettin Akçakale, Emniyet Müdürü Veli Gözütok, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Allar, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, İdari ve Mülki Daire Amirleri, STK Temsilcileri, yarışmaya katılan öğrenci ve aileleri ile birlikte çok sayıda Geredeli vatandaşımız katıldı.
Program İstiklal Marşımızın okunması ile başladı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın açılış konuşmasını yaparken, ardından Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Hidayet Can sevilen eserleri okudu ve aralarda bütün kategorilerde ödüller sahiplerini buldu.
Belediye Başkanı Ömer Baygın'ın yaptığı açılış konuşmasında, Salonumuzu hınca hınç dolduran bütün misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum. Bundan 1442 yıl önce İnsanlık cahiliye dönemini yaşarken, kız çocukları toprağa diri diri gömülürken böyle bir ortam da Rahmet Peygamberi bir güneş gibi doğdu. Şu anda da dünyamızda birçok bölgede kan ve gözyaşı hâkim. Sevgi Peygamberini tanımak ve tanıtmak amacıyla ülkemizin her yerinde bu programlar yapılıyor. Bu programımızda Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüzün katkılarıyla gerçekleşti. Öğrencilerimiz arasında kitap okuma alışkanlığı artsın Peygamberimizin hayatını öğrensinler istedik. Hem Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle insanlarımızı mutlu eden, coşturan programları İlçemizde icra ediyoruz. Her konuda bize destek olan halkımız bu yarışmamıza da büyük ilgi gösterdi. 1509 başvuru oldu. Süreç 2 ay sürdü. Okunan kitaplardan jürimizin oluşturduğu sorular yöneltildi. Kompozisyon yazdılar. Sonuçları bu akşam açıklayacağız. Çocuklarımıza sınava girerken sordum büyük ödüller var ödül için mi giriyorsunuz dedim. Hepsi birden ‘Biz ödül için girmiyoruz sınavlara. Önemli olan kitap okumak, Peygamberimizin hayatını öğrenmek' dediler. Ayrıca çok mutlu oldum bu cevaptan. Ödülleri temin eden sponsor sanayici arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
İlköğretim 3. sınıftan 12. sınıfa kadar toplam 1.442 öğrenci ve öğretmenin katıldığı yarışmada 42 yarışmacı ödül almaya hak kazandı.
6 Kategoride 3'üncüler ödüllerini