Bolu İl Müftülüğü tarafından, ‘Kutlu Doğum Haftası' sebebiyle bir program düzenlendi. 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler, İl Müftüsü Mehmet Şahin, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler, Peygamber efendimiz sayesinde insanın biyolojik bir canlı seviyesinden, hakiki insan olma mertebesine ulaştığını belirterek şöyle devam etti:
“Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum haftasının bu yılki teması Hazreti Peygamber ve İnsan onuru olarak belirlenmiştir. İnsanlığa gelen bütün ilahi mesajlarda insanın manevi şahsiyetinin en önemli ögesi olarak onurun korunmasına özel önem verilmiştir. Yüce kitabımız Kur'an'da da insana verilen değere dair birçok ayet vardır. Kuran'ın insanın dünya ve ahiretini daha onurlu bir şekilde yaşaması için ortaya konan ilkelerden ibaret olduğunu görebilirsiniz.
İslam insanı insan yapan değerler üzerinde hassasiyetle durmuş, Hz. Peygamber de bu değerleri bizzat hayatında uygulayarak insanlığa ışık tutmuştur. İnsanlık tarihi, insan onurunun çiğnendiği, haysiyetli bir hayat sürmenin imkânsızlaştığı dönemleri yaşamıştır. Doğru kaynaklardan yeteri kadar bilgi sahibi olamadığımız için bugün dünyanın birçok yerinde sıkıntı vardır. İnsan onurunu ayakta tutma konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İnsan onuru bazen ayaklar altına alınabiliyor. Onurla yaşamak insanın hem hakkı hem vazifesidir. Aslında her onur kırdığımızda ötekinin onuru kadar kendi onurumuzu da zedelemiş oluruz. Onurlu yaşamak için, onurlu yaşatmak şarttır. Hazreti Peygamberimizden evvel insan onurunun var olduğu söylemek zordur. Peygamber efendimiz sayesinde insan biyolojik bir canlı seviyesinden hakikî insan olma mertebesine ulaşmış; O'nun vasıtasıyla kendini keşfederek, varlıklar arasındaki konumunu kavrayabilmiştir. İslam, cahiliye karanlığında sömürülen, köleleştirilen ve ikinci sınıf kabul edilen kadını zavallı bir mahlûk olma durumundan kurtararak, onu mübarek bir varlık olma seviyesine yükseltmiştir. Bunun yanında kız çocuklarını diri diri toprağa gömülmekten de kurtarmıştır. Peygamberimiz bir hadisi şerifte şöyle buyuruyor: ‘'Ey İnsanlar! Allah cahiliye gururunu ve atalarla övünmeyi sizden kaldırmıştır. İnsanlar iki gruptur; Allah katında değerli, doğru, Müslüman kişi ve Allah tarafından hor görülen isyankâr ve inanmayan kişi. Bütün insanlar âdemoğullarındandır. Allah da Âdemi topraktan yaratmıştır.''
İnceler, sözlerine şöyle devam etti: ‘'İslamın selamı, barış, huzur, selamet, kardeşlik, merhamet, paylaşmak ve sevgidir. Bütün bu güzellikleri barındıran aziz Peygamberimiz hayatıyla bize bir örnektir. Zira Yüce peygamber güzel ahlakı tamamlamak üzere kâinata gönderilmiştir. Sözlerimi yine yüce peygamberin bir hadisi ile bitirmek istiyorum. Peygamber efendimiz, ‘'Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez; onu yardımsız bırakmaz; onu tahkir etmez. Üç defa kalbine işaret ederek: Takva şuradadır. Müslüman kardeşini hakir görmesi kişiye kötülük olarak yeter. Her Müslümanın namusu, kanı, malı ve onuru Müslümana haramdır.' buyuruyor.”
Konuşmaların ardından kuran kursu öğrencileri tarafından şiirler ve sonrasında Sultanahmet Camii İmam Hatip'i tarafından kuran-ı kerim okundu.