Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu sene İnsan Onuru” ana temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası Dörtdivan İlçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belediye Kültür Merkezinde Doç. Dr. Mustafa Karataş tarafından konferans düzenlendi. Peygamber sevdalısı Dörtdivan halkı salonlara sığmadı. Vatandaşlarımızın yoğun katılımları görülmeye değerdi. Programdan önce bütün vatandaşlarımıza hayırsever bir esnafımız tarafından pilav ikramı yapıldı. Programa Dörtdivan Kaymakamı, Gerede Kaymakamı, Mengen Kaymakamı, Gerede Müftüsü, İlçemiz protokolünün tamamının katıldığı görüldü.
Baştan sona duygu seli yaşanan programın sunumunu Adaköy İmam-Hatibi Mustafa Uludağ üstlendi. Açılış konuşması İlçe Müftüsü Mustafa Topsakal tarafından yapıldı. Kur'an ve sala okundu. Müftülüğümüz ilahi korosu, Yunus Emre İmam-Hatip Okulu ilahi korosu ve sine vizyon gösterisi izleyenleri coşturdu.
Daha sonra Dörtdivan Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Mustafa Karataş'a çiçek takdim etti. Mustafa KARATAŞ hocamızın konferansını yediden yetmişe bütün herkesin can kulağıyla dinlediği görüldü.
Birçok yeri gezdiğini ve Peygamber efendimizi anlattığını söyleyen Karataş, Peygamberimizi en kısa ve öz şekilde nasıl tarif edebiliriz. Şu üç özelliği hiç unutmayın. Peygamberimiz kendisi için değil başkaları için yaşadı. Olduğu gibi göründü, göründüğü gibi oldu. Dünya ve ahiret dengesini mükemmel kurdu” dedi.