Boluspor, PTT 1'inci ligin 15'inci haftasında deplasmanda Balıkesirspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, zorlu karşılaşmanın ilk yarısını 4–0 geride kapattığı karşılaşmada deplasmanda Balıkesirspor'a 6–0 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılar, 90 dakika boyunca sahada pek varlık gösteremezken, mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Boluspor 20 puanda kalırken, Balıkesirspor 24 puana çıktı.

Boluspor Teknik Direktörü Cüneyt Karakuş deplasmanda oynanan karşılaşmaya; Soner Şahin, AdemAlkaşi, Ramazan, Emrecan, Umut Meraş, Alican, Yusuf Emre, Sebastian, Emre Kılınç, Sefer Sever, Andaç on biri ile çıktı. Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Erdi, Fatih Turan, Emrullah, Ricketts, Luiz Henrique, Kubilay, Eren Pamuk yer alan isimler oldu. Boluspor teknik direktörü Cüneyt Karakuş, Luiz'in yerine Emrecan'ı sahaya sürdü. Karakuş, ilk yarıyı sakatlığı sebebiyle kapatan Tevfik'in yerine, Andaç'ı ve sarı kart cezalısı Jansen'in yerine de Sefer'i ilk on bir de düşündü.

Zorlu karşılaşmaya Balıkesirspor'un vuruşu ile başlandı. İlk dakikalarda her iki takımda orta alanı kalabalık tutmaya özen gösterdi. Karşılaşmanın 5'inci dakikasında ev sahibi takım etkili geldi. Kerim'in şutunu Soner üstten kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk 15 dakikası 0–0 eşitlikle geçildi. Maçın 15'inci dakikasında Balıkesirspor gole çok yaklaştı. Yiğit'in vuruşunu Soner aynı güzellikte kurtardı. Balıkesirspor, 16'ıncı dakikada öne geçti. Muğdat Çelik, Adem'den sıyrıldı, sert vurdu top ağlarla buluştu. Bu golle Balıkesirspor, Boluspor karşısında 1–0 öne geçti. 26'ıncı dakika bu kez Boluspor gole çok yaklaştı. Emre, Sebastian ile ver kaç yaptı, Emre'nin vuruşu yandan auta çıktı. Bu pozisyonun ardından Balıkesirspor 2'inci golü buldu. Yiğit, ceza sahasına ortaladı, Zeefuik sert vurdu top 2'inci kez ağlarla buluştu. Karşılaşmada skor 2-0'a geldi. Bu golden sonra maçta tamamen konsantrasyonunu kaybeden Boluspor, kalesinde 3'üncü golü gördü. Ani gelişen Balıkesirspor atağında topla son olarak buluşan Zeefuik, kendisinin 2, Balıkesirspor'un 3'üncü golünü Boluspor ağlarına bıraktı. 26'ıncı dakikada skor 3-0'a geldi. Balıkesirspor, bu dakikalarda oyunu tamamen Boluspor sahasına yıkan taraf oldu. Karşılaşmanın 35'inci dakikasında Boluspor Teknik Direktörü Cüneyt Karakuş ilk oyuncu değişikliğini yaptı. Andaç oyundan çıkarken, Ricketts oyuna dahil oldu. 38'inci dakikada Kerim'in kullandığı serbest vuruşa kafa ile vuran Glumac aradaki farkı 4'e çıkardı. 39'uncu dakika itibariyle Balıkesirspor, Boluspor karşısında 4-0'lık üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın ilk yarısı Balıkesirspor'un 4–0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Boluspor'un vuruşu ile başlandı. Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarıyla sahada yer aldı. Karşılaşmanın 51'inci dakikasında Balıkesirspor 5'inci golü buldu. Eray'ın ceza sahası içine yaptığı ortayı iyi takip eden Zeefuik kendisinin 3, takımının 5'inci golünü Boluspor ağlarına gönderdi. Boluspor, ikinci yarıda da istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Boluspor teknik direktör Cüneyt Karakuş 57'inci dakikada ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Ramazan Sal oyundan çıktı, Fatih Turan oyuna dahil oldu. 68'inci dakikada Alican'ın vuruşu az farkla auta çıktı. Boluspor son oyuncu değişikliğini 70'inci dakikada yaptı. Emre Kılınç oyundan çıktı, Eren oyuna girdi. 73'üncü dakikada Balıkesirspor 6'ıncı golü buldu. Kerim Avcı, ceza sahası dışından sert vurdu, top Soner'den sekip ağlarla buluştu. Balıkesirspor, maçta 6–0 üstünlüğü yakaladı. Boluspor'dan Yusuf Emre, 77'inci dakikada sarı kart gördü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Balıkesirspor, Boluspor'u 6–0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Kırmızı beyazlılar, Balıkesirspor karşısında aldığı hezimetten sonra 20 puanda kaldı. Boluspor, PTT 1'inci ligin ilk devresinin son maçında kendi sahasında Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak. Fahri GÜNDÜZ