Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde Van'dan İstanbul'a uyuşturucu madde taşırken Bolu'da yakalanan polis memurunun karar duruşması yapıldı. Polis memuru H.Y.'e 17 yıl 6 ay hapis yatacak.

10 Eylül 2015 tarihinde Polis memurunun aracında 30 kilogram eroin bulundu” şeklinde haberlerimize yansıyan olayın Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması yapıldı.

TEM otoyolunun Bolu kesiminde bir polis memurunun aracında yapılan aramada 30 kilogram eroin bulunmuştu. Van'dan İstanbul'a uyuşturucu madde götürüldüğü istihbaratını değerlendiren Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TEM otoyolunda bir otomobili takibe aldı. Bolu kent merkezi yakınlarında durdurulan ve polis memuru olduğu öğrenilen H.Y. idaresindeki 45 E 1864 plakalı otomobilde, narkotik dedektör köpeğinin yardımıyla arama yapıldı. Aramada, otomobilin bagajında 2 çanta içerisinde paketler halinde 30 kilogram eroin ele geçirilmişti.

Vanlı ve Trabzon Emniyet Müdürlüğünde görevli olan polis memuru H.Y.'nin Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması görüldü. Önceki duruşmalarda sanıklardan tutuklu bulunan H.Y Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde ifadesini verirken diğer sanık H. Y.'nin eşi N.Y. ise Trabzon Sürmene Adliyesinden telekonferans sistemi ile bağlanarak ifadesini vermişti.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanının sorusu üzerine sanık H.Y. önceki duruşmalarda yaşananları şöyle anlatmıştı; 28 Ağustosta düğünüm vardı. Düğün öncesi bir akrabama kredi çekip verdiğim için ve kredi kartlarımda ki sıkıntıdan dolayı bankalardan kredi çekemedim. Polis olduğum için Polis Sandığından bir miktar para aldım ama yeterli olmadı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olduğum için Van'a gittiğim bir dönemde F. Y. adındaki bir kuyumcunun senet karşılığı para verdiğini öğrendim. Kuyumcu ile irtibata geçtim ve 15 bin lira borç aldım. 20 Bin olarak geri ödeyecektim. Düğün hazırlıkları devam ederken Van'a gittiğimde 10 bin lira ödeme yaptım. Daha sonra adam beni sık sık aramaya ve tehdit etmeye başladı. O dönem bölgede terör olayları yoğun olarak yaşanıyordu ve ailemi de tehdit etmeye başlamıştı. Düğün sonrası eşimi ailemle tanıştırmak için Van'a gittiğimizde tekrar ödeme yapmak için kuyumcunun yanına gittim. Kuyumcu şahıs bana 10 bin lira kalan borcumun 40 bin liraya çıktığını söyledi ve kendisi ile tartıştık. 40 Bin lirayı ödeyemeyeceğimi söylediğimde yanında ki uyuşturucu maddeyi İstanbul'a götürmem karşılığında borcumu sileceğini ve senedimi vereceğini söyledi. O dönem içinde bulunduğum zor şartlar yüzünden İstanbul'a uyuşturucuyu götürmeyi kabul ettim. Valiz şeklinde bir çanta aldım. Eşimle önce Trabzon'a gittik, tehdit edildiğim için eşimi de yanıma alarak yola çıktım. Eşimin olanlardan haberi yoktu. Kuyumcunun adının sonrasında H.H.D. olduğunu öğrendim.” İfadesinde eşinin kendisi hakkında boşanma davası açtığını söyleyen H.Y., uyuşturucuyu taşımak için mecbur kaldığını da sözlerine eklemişti.

Eşi H.Y.'den sonra Trabzon Sürmene Adliyesinden telekonferans sistemi ile bağlanarak ifadesini veren N.Y. ise şunları söylemişti; Bolu'da polis bizi durdu. Valizi görünce şok oldum. Valizdekilerle ilgili hiçbir bilgim yok. Ne olduğunu bile bilmem. Bolu'da verdiğim ifademde de söylemiştim. Bu olaylardan dolayı boşanmak için dava açtım. Gezmek için İstanbul'a gittiğimizi düşünüyordum, semineri olduğunu söylemişti. Suçsuzum.” Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı verilen ifadeler ve sanık vekillerinin savunması doğrultusunda tutuklu H.Y.'i 17 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Polis H.Y.'nin eşi N.Y. ise suçsuz bulunarak berat etti. Memleketim Bolu