Gerkav Vakfı üyeleri ve Ankara'da bulunan Geredeliler, Gerede Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nin kuruluş toplantısında bir araya geldi.

Gerkav Vakfı üyeleri ve Ankara'da bulunan Geredeliler, Gerede Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nin kuruluş toplantısında bir araya geldi. Gerede Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nin kuruluş toplantısı, Ankara Tuana Düğün Salonu'nda yapılan birliktelik ile ilk adımı atmış oldu. Toplantıda konuşma yapan kurucu üye ve aynı zamanda derneğin kurucu başkanı Cafer Alagöz, Gerede konusunda yönetici değil, çalışan bir nefer ve üye olmaya hazır Geredeliler için bir çivi çakan olursa onun çekici ve keseri olmaya hazır olduklarını söyledi.

STK anlamında Gerede denilince ilk akla gelen Gerkav olduğunu söyleyen Alagöz, Gerkav yüksek öğrenim gören ihtiyaç sahiplerine burs temin eden bir kuruluştur. Ankara, Gerede, İstanbul hatta tüm Türkiye genelinde yardımlarıyla ve ağırlığıyla kendini hissettirmektedir. 2009 yılında Mehmet Ziya Karaman Başkanımızın seçilmeden bir yıl önce Gerkav ile tanıştım ve burs almadığım halde giderek kendimi tanıttım. Dernek yöneticileri kendini bilen durumu iyi kişilerden oluşmaktaydı. Bende maddi beklenti içinde değil Gerkav için toplantılara katılarak neler yapabilirim diye düşündüm. Gönüllü bir Geredeli olarak” dedi.

Ziya Kahraman Başkan ile 4 yıl boyunca önemli derecede burs sayısına ulaşıldığını söylen Alagöz, 2015 eğitim öğretim yılında 400 Geredeli öğrenciye 150 TL burs, iş adamı olan hemşerilerimizden zekat olarak verilen bağışları hiçbir yere kullanmayarak direk öğrencilere dağıtılmaktadır. Yani her ay 150 TL'den 60 bin TL burs dağıtılmaktadır” diyerek bilgisini verdi.

Vakfın yardım faaliyetinin yanında üyelerinin bir araya getirecek sosyal ve kültürel beklenti içinde olduklarını bildiğini kaydeden Alagöz, Vakıf kültürüne ve tüzüğüne bu tür faaliyetler uymuyor. Uymadığı için de sosyal faaliyetleri gerçekleştiremiyoruz. Biz bu beklentiyi sağlamak adına birçok kişinin içinde bulunduğu resmi yada olmayan dernekleşme düşüncesi içinde olan arkadaşlarımızı biliyoruz. Fakat bir türlü adım atılamıyordu. Kurucu olarak 25'ten daha fazla olması için sosyal, dernek faaliyetleri için zaman ayırabilecek, milli ve manevi değerlere değer veren statüsü ne olursa olsun iş adamı, esnaf, bürokrat, memur, işçi, öğrenci hatta milletvekili olabilir düşüncesiyle davet ettik” diye konuştu.

Toplantı sonrasında kurucular listesi oluşturuldu. Alagöz, dernekleşmedeki amaçlarının Gerede nüfusuna kayıtlı olan hemşerileri üye yaparak bir çatı altında toplamak, Geredeli hemşerileri kendi aralarında ilişkileri artırmak, Geredeliler arasında yardımlaşma ve dayanışma bilincini geliştirmek, gençlerimizi çeşitli kültürel faaliyetle içinde alarak örf, adet ve geleneklerimizi unutmamalarını sağlamak, hemşerilerimiz arasında ihtiyaç sahibi kişileri tespit edip imkanı olan üyelerimizin desteği ile ihtiyaçlarını karşılamak ve güzel Gerede'mizi eski yıllarda olduğu gibi çeşitli organizasyonlarla Ankara'da tanınırlığını artırmak olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi