Bolu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından Kuruçay Mahallesi'nde yapımı tamamlanan çocuk parkı ve yine aynı mahallede hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Muhtarlık Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kuruçay Mahallesi'nde yapılan açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı. Başkan Yılmaz açılıştan önce kısa bir konuşma yaparak, Kuruçay Mahallesi'nin en son planlanan ve planlanırken yol genişliklerinin 5 metre olarak düzenlendiği ifade etti. Yolları 5 metrelik planlanan Kuruçay Mahallesi'nde ikinci parkın yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, Bu mahallenin kurtuluşu ile ilgili reçetemizde çok yok. Buradaki ilk muhtarımız Allah ona şifa ve uzun ömür versin. Kendisinin müthiş gayretleri oldu. Buraya yapılan caminin temelinde bitişine kadar elinde para toplama makbuzuyla toplayarak kendini bu mahalleye adadı. Birçok faaliyetinde sahibi haline dönüştü. Bu mahallenin kurtuluşu nasıl olacak? Yan tarafta bir sanayimiz var. O sanayi buradan kalkacak. Sanayi kalktığı zaman orada bir proje geliştiriyoruz. O proje Bolu'nun en havalı projesi olacak. Proje gerçekleştikten sonrada Kuruçay cazip bir hale dönüşecek. O zaman müteahhitler burayı talep edecekler. Şehrin göbeğin kalmış bu mahallenin Belediyecilik hizmeti açısından yanlık planlanması sebebiyle sıkıntıya girmiş durumu ancak bu şekilde aşacağız. Yeni yaptığımız parkımızda çocuklarımızın top oynayacağı alan, küçük çocuklar için bir alan ve ailelerimizin oturacağı yerler mevcut. Bu mahallenin güzel bir parka kavuşmasında emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Çocuklar bu park sizin. Bu parka sahip çıkın ve güzel vakit geçirin” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kuruçay Mahalle Muhtarı Mehmet Epcim tarafından Başkan Yılmaz teşekkür plaketi taktim edildi. Plaketi alan Başkan Yılmaz, Biz bu teşekkürü alsak da almaksak ta bu hizmeti yapmak zorundayız. Ben bunu Park Bahçeler Müdürlüğü'nde görevli ekip arkadaşlarım adına alıyorum” dedi. Plaket takdiminden sonra Çocuk parkı ve Muhtarlık binasının açılışı gerçekleştirildi. Haber Merkezi