Bolu'da MHP'nin önde gelen isimlerinden Mansur Şen, 7 Haziran sonrası oluşan siyasi tablo ve TBMM Başkanlığı seçimlerinde yaşanan süreç hakkında açıklamalarda bulundu. TBMM Başkanlık seçimlerinde MHP'nin tutumunun AKP'yi desteklemek olarak algılanmaması gerektiğini belirten Şen, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin demeçlerini iyi incelememiz lazım. Bazı alınan kararlar o gün o saatte benim de sizin de hoşunuza gitmeyebiliyor. Ama bu kararları anlamak için zaman gerekiyor, sabır gerekiyor. Günü birlik hareket etmemek gerekiyor. MHP'nin bugüne kadar izlediği politikalar, güç aldığı yerler bunları hep beraber düşündüğünüz zaman MHP Liderinin bu söylemleri bence gayet mantıklı” dedi.

MHP'de uzun yıllar İlçe ve İl başkanlığı yapmış, Belediye Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı olan, partinin önde gelen isimlerinden Mansur Şen, Köroğlu TV Ana Haber Bülteni'nde Gazeteci Arzu Sarı'nin konuğu oldu. Sarı'nın sorularını yanıtlayan Şen, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Bir dönem MHP'de yoğun şekilde siyaset yapan ancak şuan sade bir üye olarak hayatına devam eden Şen, Partimize elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Partimizin biz bir neferiyiz, üyesiyiz. Bunun dışında üst düzey şeylere talip değiliz. Mütevazi olmaya çalışıyorum o yönden. Görev verilirse yaparım” dedi.

Sırasıyla MHP'de İlçe Başkanlığı, 1999 Belediye Başkan Adayı, 2003-2007'de İl Başkanlığı, 2007'de 1. Sıra Milletvekili Adayı olan Mansur Şen, yapılan en son seçimde partililerinin kendisine adaylık teklifinde bulunduğunu ancak kabul etmediğini ifade etti. Şen, Milletvekilleri seçimleri sırasında teşkilatımız bana da geldi, aday olup olmayacağımı sordular. Ben aday olmayacağımı söyledim. Teşekkür ettim. Ama bize düşen her türlü görevi yapacağımızı bildirdik” diye konuştu.

MHP'de son seçimlerde aday zafiyeti ve sıkıntılı günler yaşandığını belirten Şen, MHP'nin Bolu'da oy alabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Şen şu özeleştirileri yaptı. O süreçte aday bulma, aday belirleme ve adaylık sürecinde sıkıntılar yaşandı ama sonuçta MHP, adaylarıyla beraber seçime girmiş oldu. Adaylarımız Allah razı olsun özveriyle çalıştı. Evet bazı sıkıntılarımız var. Ama onlar da beraberinde bu çalışmaları etkiliyor. Alınan sonuç kazanılmazsa başarı sayılmıyor. Ama ben MHP bunu başardı diye düşünüyorum. Umutluyum. Bolu'da MHP, Bolu insanının oyunu alabilecek bir partidir. Yeterli şartlar ve imkanlar sağlandığı takdirde. Eksikliklerin giderilmesidir bu. Parti içinde bazen anlaşmazlıklar olabiliyor. Seçimler yaşadık içimizde. Mevcut yapılanmaların ben daha sıhhatli olması gerektiğini düşünüyorum. Birlik ve beraberliğin oluşturulduğu takdirde ben Bolu'dan sonuç alınacağına kesinlikle inanıyorum. Mevcut durumumuz belli, ilçelerin oyları belli. Oralar iyi analiz edilmeli. Bizim Merkezden aldığımız oylar fena değil. Ama ilçeler sıkıntılı. Aldığımız oylar sıkıntılı. İlçeler biraz boş kalmış. Biraz da geç başlanıyor herhalde. Bunlar hepimizin eksiği. Hepimizin bu işe el birliğiyle sarılması lazım”

Seçimlerde Bolu dışından bir adayın olması konusunu ise Şen şöyle değerlendirdi: Bolu dışından bir adayımızın olması, Kader Hanım'ın pozisyonunu tartışamayız aslında. Biz Bolu'da aday konusunda bir zafiyete düşmüşüz. Bizim adaylarımız, büyüklerimiz adaylıkları boşaltmış, istifa etmişler, son dakikada sıkıntıya girmişiz, o anda da Genel Merkez bu konuya el atmış ve bu tercihini kullanmış, Bolu'yu adaysız bırakmamış. 2. Sıra olduğu için gelmeyebilirdi ama Kader Hanım geldi ve her gün çalıştı burada. Elbette ki adayın Bolu'dan olması, Bolu'nun politikası, Bolu insanının yapısı yönünden daha mantıklıdır elbette. Ben şimdi bunu mevcudu koruma adına söylememezlik etmeyeyim. Ama şimdi burada bir zafiyet varsa, bu doldurulmuşsa, mevcut da buna çalışmışsa teşekkür etmek lazım”

TBMM Başkanlık seçimlerinde Bahçeli'nin gösterdiği tavrın ve sözlerinin hemen yorumlanmaması gerektiğini belirten Şen, Daha sonra doğru olduğu çıkıyor” dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin demeçlerini iyi incelememiz lazım. Bazı alınan kararlar o gün o saatte benim de sizin de hoşunuza gitmeyebiliyor. Ama bu kararları anlamak için zaman gerekiyor, sabır gerekiyor. Günü birlik hareket etmemek gerekiyor. MHP'nin bugüne kadar izlediği politikalar, güç aldığı yerler bunları hep beraber düşündüğünüz zaman MHP Liderinin bu söylemleri bence gayet mantıklı. Ama vatandaştaki AKP, Erdoğan karşıtlığı bu algıyı oluşturuyor. Koalisyon partileri arasında HDP'nin de bulunması MHP o ortamda bulunmak istemiyor. MHP'nin tavrı AKP'yi desteklemek değil, lütfen. Koalisyon durumunda MHP'nin şartları belli. Yolsuzlukların üstüne gidilmesi, Erdoğan'ın Anayasal sınırlarına çekilmesi ve en önemlisi de çözülme süreci dediğimiz sürecin MHP şiddetle karşısında” Haber Merkezi