İzzet Baysal Mesleki Eğitim Merkezi ve Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası işbirliği ile esnaflara Hijyen ve Sanitasyon Kursu açıldı.
Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere ‘hijyen eğitimi' sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası toplantı Salonu'nda düzenlenen program açılış konuşmalarıyla başladı.
Programda bir konuşmada Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İnşallah verilen bu kurslar sayesinde ilimiz zaten temiz daha da temiz olacak. Hijyenik olduğuna inandığımız işletmelerimizin ve iş yerlerimizin daha da temiz olacağına inanıyoruz. Bu sertifikalar alındıktan sonra sadece duvara asılmayacak, bu eğitimi alan esnaflarımız buradan aldıkları eğitimleri bire bir uygulayacaklardır” dedi.
"Sağlıklı yaşam için hijyen kurallarına çok dikkat etmeliyiz"
Hijyen konusunda Bolu Belediyesi'nin çok titiz davrandığını vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, Biz küçükken çamurun içerisinde tozun içerisinde dolaşırdık, vücudumuz mikroplara dayanıklılık kazanırdı. Şimdi ise dünya değişti. Mikroplara dayanıklılık konusunda vücutlarımız sıkıntı çekiyor ve bu yüzden hemen hasta oluyoruz. Sağlıklı yaşam için hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Yaşadığımız ortam steril bir ortama doğru adım adım gidiyor. Şuan bile toprakla iç içe olan insanlarımız daha sağlıklı, bağışıklık sistemi bize göre daha güçlü. Yeni nesiller ise hijyen kurallarına dikkat etmek durumunda. Eğer dikkat etmezlerse sağlıkları tehlikeye girer. Hijyen eğitimleri sayesinde insanların sağlığını düşünecek yapıları kurmak durumundayız. Bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi ve oda başkanımız Mustafa Kalaycı'yı kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Mustafa Kalaycı tarafından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a Bolu esnafına vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.
Daha sonra ise kursu başarı ile bitiren esnaflara programa katılan protokol üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.