Bolu Belediyesi, İş-Kur, İzzet Baysal Eğitim Merkezi, Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, işbirliğinde okuma yazma, bilgisayar okuryazarlığı, arıcılık, hijyen-sanitasyon, ev mefruşatı, el sanatları, aşçı yardımcılığı, el nakışı, makine nakışı ve bahçıvanlık kurs programlarına katılan ve kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları veridi.
Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine Vali Yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kemal Yaman ve kursiyerler katıldı.
Sertifika törenin de konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öncelikle salonun yapımı ile ilgili katılanlara bilgiler verdi. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nin 40 yıl önce yapıldığını ifade eden Başkan Yılmaz, Burası 40 yıldır bir değişikliğe uğramamıştı. Tamiratlarla geçiştirilmişti. Biz yeni bir yüz vermeye çalıştık. İnşallah hoşunuza gitmiştir. Bolu'nun göbeğinde her han kullanabileceğimiz bir mekân haline geldi. Yaptığımız bütün çalışmalarla sizlere laik olmaya çalışıyoruz” dedi.
Bu kursların müşterek bir çalışma ile yürütüldüğü ifade eden Başkan Yılmaz, Birçok kursumuz var. Milli Eğitim ve Halk Eğitim'le birlikte verdiğimiz kurslarımız devam ediyor. Bu kurslara yoğun ilgi var. Önemli olan kaynaşmayı sağlamak. Bilgi birikimlerimizi karşılıklı olarak arttırmak. Sosyal münasebetlerimizi pekiştirmek. Birbirimizi tanımak. İnşallah yakın zamanda Hayır çarşımız en üst katında fitness salonumuz bitmek üzere. Orası bittiği zaman orda da inşallah kaynaşmaları sağlayacağız. Adım adım Bolu'da ki insan yapımız la beraber geleceğe doğru umutla bakan bir yapıya doğru gidiyoruz. Tabi alışılmışın dışında şeyler yapıyoruz. Sizlere çok da sıkıntılar yaşatıyoruz. Ama artık yavaş yavaş düzelmeye başladığını hissediyorsunuz. Her geçen gün yaşanılabilir bir kent haline dönüşmeye çalışacağız” dedi.
Yılmaz'ın ardından Vali Yardımcısı Ömer Eru'da yaptığı konuşmada; Bugün gerçekten çok güzel bir etkinlikle karşı karşıyayız. Biz millet olarak bir arada beraber olduğumuz zaman yapamayacağımız şey yoktur. Bugünkü etkinlikte bunun güzel bir emeği” diyerek bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların arından okuma yazma kursunu bitiren bir kursiyer hazırladığı konuşma metnini kürsüden okudu. Konuşmasını başarıyla okuyan kursiyer katılımcılar tarafından alkışlandı.
Program sonunda kurslarda eğitmenlik yapan öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi. Ardından Okuma yazma kursunu bitirenlere sertifikaları Vali Yardımcısı Ömer Eru ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından verildi.