Gerede Aşağı Tekke Camisi'nde Kuran'a geçen mahalle sakinleri ödüllendirildi. Yaklaşık 2 yıl önce Aşağı Tekke Camii'nde başlayan cami derslerine katılan 17 mahalle sakini, Cami İmam-Hatibi Muhsin Yiğit'in öğreticiliği ile Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Toplamda 17 kişi haftanın 6 günü akşamları Kur'an dersi almaya başlarken, sonunda mahalle sakinlerinin bir kısmı Kuran'a geçerek tecvit öğrendi. Diğer bir kısmı ise elif cüzünü öğrenerek Kuran'ı okuma derecesine ulaştı. Cami kursuna katılan yetişkinlere teşekkür eden Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, İslam İlmihali vererek ödüllendirdi. Gerede Müftüsü Hasan İzmirli programda yaptığı konuşmada, Cami görevlilerinin yapmış ve vermiş olduğu eğitimden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, bu eğitimin diğer camilere de örnek olması temennisinde bulundu.

Hasan İzmirli, ‘Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretininiz' buyurulduğunun altını çizerek, ‘'Hedefimiz Kur'an okumayı bilmeyen hiç kimsenin kalmamasıdır. Bu amaçla cami imam ve müftülük görevlilerimizle birlikte yoğun mesai harcamaktayız. Cami derslerine katılarak Kur'an öğrenen bu kardeşlerimizi tebrik ediyor, Muhsin Yiğit ve Müezzin hocamıza da özverili gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Allah daim etsin” dedi. Düzenlenen programın ardından hep birlikte çay eşliğinde sohbet edildi. Haber Merkezi