Gerede'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ‘Camiye Koşalım Kur'anla Buluşalım' sloganıyla yaz Kur'an kurslarının açılışı yapıldı.
Gerede Yeni Camii de düzenlenen açılış töreninde İlçe Müftüsü Hasan İzmirli öğrencilere atfen yaptığı konuşmada; okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklara yönelik camilerde başlatılan yaz Kur'an kurslarının bugün itibariyle başladığını belirterek, ilginin yoğun olmasından dolayı memnun olduğunu kaydetti.

İzmirli, ‘İnsanların en hayırlısı Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' hadisini hatırlatarak, Yaz Kur'an kursları, okula gitmeyen burada yeterli derecede Kur'an, camii yani o manevi havayı teneffüs etmeyen sizlere bu iki ayda verilen eğitimi ileri derecede önemsiyoruz. Bu gerçekten de çok çok önemli bir çalışma. Çocuklar böyle bir eğitimi yaz Kur'an kurslarında görebilme imkânı buluyor. İleriki yıllarda hafızasında kalacak tek şey o yaz Kur'an kursunda görüp yaşadığı manevi ortam ve teneffüs ettiği manevi hava olacaktır. Her şeyden öte sevgili peygamberimizin ‘Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' şeklinde hadisi şerifleri var. Kur'an-ı öğrenmek ve öğretmek aslında Kur'an'ı sadece kelimat olarak öğrenmek değil onun verdiği asıl mesajı anlayıp anlatabilmektir” dedi.

Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceğini kaydeden İzmirli, Kurslarda Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi derslerin yanısıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapılacaktır diyerek tüm çocuklara, Haydi Çocuklar Camiye Koşalım Kur'an'la Buluşalım” ve bütün velilere de çocuklarımızı camilerimize bekliyoruz çağrısı yaptı. İzmirli, 2014 yılı Yaz Kur'an Kurslarının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, Gerede'de Yaz Kur'an Kurslarında görev alan tüm öğretici kardeşlerimize, din görevlilerimize ve Yaz Kur'an kurslarına katılan tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Haber Merkezi