Boluspor, PTT 1'inci ligin 6'ıncı haftasında kendi sahasında Şanlıurfaspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, zorlu karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde götürdüğü karşılaşmadaŞanlıurfaspor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı beyazlılar, 2015-2016 futbol sezonunda ilk defa kazandı. Boluspor'un gollerini Emre Kılınç, Alican Karadağ ve Andaç Güleryüz (2) attı. Boluspor aldığı bu galibiyetle puanını 6'ya çıkardı.

Boluspor, Şanlıurfaspor karşısına, Soner, Emre, Ofere, Ricketts, Luiz, Adem, Yunus Emre,Jansen, Ramazan, Alican ve Cengiz on biri ile çıktı.

Konuk Şanlıurfaspor ise Boluspor karşısına, Fevzi, Şaban, Toni, Youssef, Abdülkadir, Onur, Ekrem, Mustafa, Da Silva,Veli, Kıvanç on biri ile çıktı.

Karşılaşmaya Şanlıurfaspor başladı. Kırmızı beyazlılar, ilk tehlikeli atağını karşılaşmanın 1'inci dakikasında yakaladı. Ani gelişen atakta Ofere'nin kafa vuruşunu Fevzi kornere tokatladı. Pozisyonun devamında Jansen'in volesi az farkla auta çıktı. Boluspor bu dakikada mutlak bir golden oldu.

Boluspor, 5'inci dakikada golü buldu. Adem'in ortasını iyi takip eden Emre Kılınç, Boluspor'u 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Boluspor, 10'uncu dakikada 2'inci golü buldu. Derinlemesine atılan topta defansın akasında topla buluşan Alican Karadağ, topu filelere göndermekte zorlanmadı. Boluspor ilk 10 dakikada 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. Oyunun ilk 20 dakikalık bölümü Boluspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile geçildi. Karşılaşmanın 24'üncü dakikasında Boluspor 3'üncü gole çok yaklaştı. Alican'ın pasına hareketlenen Ofere, Veli'den sıyrıldı, ceza sahasına girer girmez sert vurdu. Top, üst direkten oyun alanına geri döndü. Boluspor ilk yarı itibariyle oyunda üstün oyun sergiledi. Kırmızı beyazlılar, Ofere, Alican, Emre ve Ricketts ile bir çok pozisyona girdi. 40'ıncı dakikada Şanlıurfaspor golü buldu.Youssef Yeşilmen, Boluspor ceza sahasına şık çalımlarla girdi. Yeşilmen'in şık vuruşu ağlarla buluştu. Karşılaşmada skor 2-1'e geldi. Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna 1 dakikalık süre ilave edildi. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Boluspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Boluspor'un vuruşu ile başlandı. Kırmızı beyazlılar, ilk oyuncu değişikliğini ikinci yarının başında yaptı. Ricketts oyundan çıktı, Fahri Eren Pamuk oyuna girdi. Karşılaşmanın 53'üncü dakikasında Şanlıurfaspor ikinci golü buldu. Ani gelişen atakta Soner İle karşı karşıya kalan ToniSilva, Şanlıurfaspor'a beraberlik sayısını kazandırdı. Bu golle skor 2-2 oldu.

Maçta skora denge geldikten sonra her iki takımda orta alanı kalabalık tutmaya özen gösterdi. Boluspor, 69'uncu dakikada 3'üncü gole çok yaklaştı. Belle, sağ kanattan ceza sahasına girdi, sert vurdu.Ancak top yandan auta çıktı.Boluspor'da 70'inci dakikada Fahri Eren Pamuk sarı kart gördü.Boluspor son oyuncu değişikliğini 77'inci dakikada yaptı. Jansen oyundan çıktı, Andaç oyuna girdi. Boluspor bu değişiklik ile 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanmış oldu. 79'uncu dakikada ise bu kez Şanlıurfaspor 3'üncü gole çok yaklaştı. Da Silva'nın kafa vuruşunu Soner Şahin güçlükle kontrol etti. Boluspor bu dakikalarda oyunu Boluspor yarı sahasına yıktı. 82'inci dakikada kornerden gelen topa hareketlenen Onur Akbay'ın vuruşunu AdemAlkaşi çizgiden çıkardı. 85'inci dakikada Bolsupor 3'üncü golü buldu. Emre'nin ceza sahasına ortasını çok iyi takip eden Andaç, skoru 3-2'ye getiren golü attı. Boluspor bu golle bir kez daha öne geçen taraf oldu. Kırmızı beyazlılar, ikinci yarıda bulduğu en net pozisyonda golü buldu.90+1'inci dakikada Boluspor 4'üncü golü buldu. Ani gelişen Boluspor atağında Belle, Andaç'a aktardı. Andaç, rahat bir vuruşla kendisinin 2'inci takımının 4'üncü golünü attı. Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika süre ilave edildi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor kendi sahasında Şanlıurfaspor'u 4-2 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı beyazlılar, ligde ilk galibiyetini alırken, puanını da 6'ya çıkarmış oldu. Kırmızı beyazlılar, ligin 7înci haftasında yine kendi sahasında 1461 Trabzon takımıyla karşılaşacak. Fahri GÜNDÜZ