Gerede Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında 18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programları göz doldurdu. Programların ilki Hocazade Kız Kur'an Kursu'nda Yapılan İstiklal Marşını Ezberden Güzel Okuma Yarışması” oldu. İlçe Müftüsü Hasan İzmirli'nin açılış konuşmasını yaptığı yarışma gençler ve yetişkinler olarak iki kategoride yapıldı.
Hasan İzmirli, burada yaptığı konuşmada, Vatan uğruna bir elinde Kur'an, bir elinde silah ile şahadete koşan kahramanları Kur'an Kurslarında, öğrenciler ile beraber anmanın ve anlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Verilen bu mukaddes çabanın karşılığında bu gün cennet vatanımızda yaşarken, o günlerde canlarını feda eden dedelerimize, ninelerimize okunan Hatm-i Şeriflerin, Yasin-i Şeriflerin dualarını yapıyor, şehitlerimize olan minnet borcumuzu ödüyoruz. Gerede Müftülüğü olarak aziz şehitlerimizi ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle yâd ediyoruz” dedi.
Yarışmada gençler kategorisinde Zehra Başyiğit birinci, Hatice Duganer ikinci, Merve Nalbant üçüncü, yetişkinler kategorisinde ise Kadriye Gökmen birinci, Hülya Saban ikinci, Gülşen Kardeşler üçüncü oldu.
Hafta dolayısı ile Dayıoğlu Kur'an Kursu, Süleymaniye Camii Kur'an Kursu, Ibrıcak Köyü Makam-ı Mahmud Camii Kur'an Kursu, Zeliha Erdoğan Kur'an Kursu'nda Çanakkale Zaferi ve M.Akif Ersoy'un hayatını anlatan konuşmalar ile ilahiler ve şiirlerden oluşan programlar düzenlendi. Yapılan programların sonunda şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Hatimlerin ve Yasin-i Şeriflerin duaları yapıldı. Düzenlenen programlara katılan bayanların yoğunluğu ve ilgisi hafta sonuna kadar merkez ve köylerdeki Kur'an Kurslarında devam edecek olan programlara katılımın da fazla olması bekleniyor.
Programlara katılan öğrenci ve mahalle sakini bayanlar ise bu tür programların ilk defa düzenlendiğini ve kendilerinin de bu vesile ile kutlamalara katılabildiklerini dile getirdiler. Müftülük tarafından açılan Kur'an Kursları'nın hayatlarında büyük bir boşluğu doldurduğunu, kendilerine bu fırsatı sağlayan başta İlçe Müftüsü ve Kur'an Kursu öğreticileri olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ettiler.