Gerede Müftülüğü tarafından İmam Hatip Gönüllüleri Derneği hizmet binasında ve Hacı Emin Efendi Camii bahçesinde açılan kermesten elde edilen gelir yatılı kız ve erkek Kur'an kurslarında kalan öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacak. Kermes 4 gün sürecek.

Açılışta konuşma yapan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede'de kermes faaliyetlerine yoğun ilgili olduğunu belirterek, 2015 yılının ilk kermesini yapmış oluyoruz. Diğer STK'lar gerisini getirecektir. Kermesler sosyal ve eğitim amaçlı yapılıyor. Müftülüğün hazırlamış olduğu kermes de eğitim amaçlı olacaktır. Gerede Müftülüğü yeni hizmet binasına geçtikten sonra eğitim çeşitliliğini de artırmış durumda. Hizmet çeşitliliğini de artırması maliyet gerektiriyor. Katkı olması amacıyla bu tip sosyal etkinlik düzenleniyor. Burada 4 günde elde edeceği gelir, başka bir hayır sever tarafından da karşılanabilir ama böyle sosyal etkinliğin güzel yanı, organize edenler çevresi ile diyalog içine giriyorlar. Diyalog içine girdikten sonra onlarında ihtiyaçlarını görmüş oluyorlar. Hanımlar daha çok böyle kermeslere emek harcıyorlar. Bu vesileyle sosyal etkileşim artıyor. İnsanlar arasındaki bağ, arkadaşlık duygusu ve yapılan yardımların nerelere harcandığını görmenin vermiş olduğu mutluluk insanlarımızı yardıma teşvik ediyor. Bu tip hizmetlerin kermeslerin devam etmesinde fayda var. Organize eden, emeği geçen hanımlara ve yardım edecek bağışta bulunacak vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlanacak gelirinde şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonrada güzel yerlere harcanacağını düşünüyorum. Kermesin hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Gerede Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin ise, mübarek üç ayların başladığı bu bereketli günlerde Müftülüğün organize ettiği kermesin hayırlara vesile olmasını dileyerek, bol bereketli kazançların hayırlara harcanmasını temenni ettiğini söyledi. Gerede Müftüsü Hasan İzmirli de, Gerede Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gerede Şubesi rehberliğinde görevlilerimizin, Kur'an kursu öğreticilerimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın gayretleriyle her yıl geleneksel düzenlenen kermesten elde edilecek gelirin yatılı kız ve erkek Kur'an kurslarında kalan öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacağını kaydetti.

İzmirli dinde ifaklar çeşit çeşit olduğunu söyleyerek, Bedenen, parasal, ürün hazırlayıp getirerek bağışta bulunan ifaklar vardır. Efendimiz sizin en hayırlınız insanlığa iyiliği faydası dokunandır buyuruyor. Kur'anı kerimde Allah CC bir çok yerde ifaktan bahsetmekte. Sevdiğiniz şeylerden ifak etmedikçe gerçekten iyiliğe ulaşamazsınız buyuruyor. İyilik duygusunun birleşerek iyilik yapma niyetiyle elde edilen getirilen ürünlerin tekrar toplumda iyi insanların yetişmesi iyilik ahlakının toplumda yerleşmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinliktir. Sevgili Peygamberimiz SAV, hayatında kermesle ilgili mesajları görüyoruz. Alış veriş yerine gittiği zaman bedelini ödüyor. Ürünü satın alıyor. Satın aldığı ürünü sahibine hibe ediyor. Kermeslerde Kur'an ve sünnete uygun bir yardımlaşma biçimidir. Emeği geçenlere ve hayır sever Geredelilere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların Hafız Kemal Halıcı hoca tarafından yapılan duanın ardından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Şahin, Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, Parti İlçe Başkanları, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kaşka, Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldıızı, daire müdürleri ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Haber Merkezi