Halk Eğitim Merkezimiz 2015 sezonunda 1000 kurs 20 bin kursiyer hedefiyle yola çıkmıştı, açtıkları binlerce kurstan biri de iletişim sorunu yaşadığımız mültecilere Türkçe öğretmekti, öğrettiler de hatta mezunlarına sertifika vermek için tören programı bile düzenlediler.

Adı üzerinde tören”

Açılış, sunum, konuşmalar, gösteriler yapılan, plaket yada sertifikaların takdim edildiği, şehrin ileri gelenleri ve misafirlerinin davet edildiği, emek verenlerin ödüllerini aldığı program.

Program dahilinde Türkçe öğrenen mültecilerden Faruk Bargaş'ın en iyi bildiği işi yapması bazı yerel medyamızın eleştirisine neden oldu.

Ne mi yaptı Faruk? Başlayalım;

Onbinlerce taraftar tribünleri tıka basa doldurmuş birazdan kaldırılacak kupayı bekliyordu, futbolcular tünelden yeşil sahaya çıkarken içlerinden birinin omuzlarına ay yıldızlı bayrak vardı… Çünkü Arda en iyi bildiği işi yapmış, takımının on yıllarda bir gördüğü şampiyonlukta önemli rol oynamış, 2 büyük dünya devi takımı geride bırakmışlardı, Ülkesine ve milletine âşıktı Türk bayrağını omuzlarının üzerinde taşımayı şeref bildi.

***

O gün salonu dolduran binlerce insan çok sonra öğrenecekti birazdan sahneye çıkacak olan Adile Naşit in dakikalar önce oğlunun vefaat haberini aldığını. Adile anne programını ertelemedi… Çünkü gerçek bir sanatçıydı, en iyi yaptığı işi izlemeye gelenleri üzemezdi, bağrına taş basarak çıktı gösterisini yaptı.

***

Daha sözleşme bile imzalamadan Hoca diye Bolusporun başına getirilmişti, gazetecilere kasıla kasıla kendini anlatıyordu, sorulara geçildi kendini futbol adına övecek soru beklerken Mustafa Cop siyasete girip girmeyeceğini sordu… Çünkü Cop iyi bir gazeteciydi 15 dakika dinlemesi Ümit Özat'dan hoca moca olmayacağını anlamasına yetmişti.

***

Askerden sonra belediyeye hem de kadrolu işe başlamıştı, sonrasında evlenir standart bir hayat yaşar diye düşünüyorlardı ki tuttu istifa etti… Çünkü en iyi bildiği işi siyaset” yapacaktı, iyi bir hatipti ve yöneticilik vasıflarına güveniyordu, muhtar bile olamazsın dediler gitti Cumhurbaşkanı oldu.

***

Bolu Halk Eğitim Merkezinde Türkçe öğrenmişti, sertifika töreninde müsaade istedi program dahilinde Kuran okudu… Çünkü Ana dili Kuranın diliydi, sesine ve tecvidine güveniyordu, programı izlemeye gelenlere kısa bir gösteri yapmak istemişti, memleketinde ve hatta mülteci olarak yaşadığı Bolu da en iyi bildiği işi yapmaya hala kuran öğretmeye devam ediyordu.

***

Kendisinin de sertifika alacağı tören programına renk katmak için en iyi bildiği işi yapan kişi ve kurum yine en iyi bildiği işi yapanlar tarafından eleştirildi… Çünkü Din İman ve Kuran ile sorunları vardı.