Bolu Belediyesi tarafından Berat Kandili dolayısıyla Belediye Meydanı'nda kurulan stantta yaklaşık 5 bin kişiye pilav ikramı yapıldı.

Bolu Belediyesi tarafından hazırlanan pilav, öğle namazından sonra Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından vatandaşlara ikram edildi.

Milletvekili Küpçü ve Başkan Yılmaz Belediye Meydanı'nda kurulan stanttan vatandaşlara pilav ve ayran dağıtırken kandillerini de kutladı. İkramlardan tadanlar Bolu Belediyesi'ne teşekkür etti.

“ALLAH HEPİMİZİN BERATINA VESİLE KILSIN BU GÜNLERİ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz burada yaptığı açıklamada tüm İslam âleminin Berat Kandili kutladı. Yılmaz, Şuan Müslümanlar için çok önemli bir gündeyiz Berat Kandil'indeyiz. Üç ayların içerisinde Berat Kandili çok önemli bir bize mesaj veriyor. Bütün kandilleri öğle Namazından sonra insanlarımıza pilav dağıtarak hatırlatıp kutlamaya çalışıyoruz. Bu artık geleneksel hale dönüştü. Ama asıl önemli olan şey şu; inanan insanların inançlarının niçin yaşadıklarının ve inançları gibi yaşadıkları zaman da insan olmanın onuruna nasıl layık olduklarını, İslam coğrafyasında olmanın onurunu yaşatan Rabbimize şükür etmemiz gerektiğini, aynı zamanda insan ilişkilerinde insanca davranmamız gerektiğini hatırlatması için bu mübarek günler mübarek ayların çok büyük ehemmiyeti vardır. Öncelikle Müslümanlar arasındaki iletişim arasında bunu kat edebiliriz. Sonra Müslüman olmayanlara karşı da sıcak bakacak şekilde İslami kucaklaşmayı ve dayanışmayı sağlayacak hale dönüşürüz diye düşünüyorum. Çünkü niye biz insanların tamamının aynı atadan geldiklerini kabul ettiğimiz için bütün insanlık olarak zaten kardeşiz. Müslümanların ise çok daha özel bir kardeşlik duygusunun yeşermesi için bugünlere sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum. Allah hepimizin beratına vesile kılsın bu günleri diyorum. Herkese saygılar sunuyorum. Herkesin, öncelikle Bolu'nun, sonra ülkemizin sonra tüm İslam aleminin ve insanlık aleminin kandilini kutluyorum” diye konuştu.

“Emek ve katkı verecek kandilleri nice hep birlikte yaşarız diye Murad ediyorum”

Ak Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, Bende Başkanımın hissiyatına aynen katılıyorum. Öncelikle berat hepimizi beri etsin kurtarsın. Neden kurtarsın? Elbette ki bunu siyasetle örtüştürmek belki doğru olmayabilir ama, dünyanın 5'ten büyük olduğunu söyleyebilmek, dünyadaki zulümlerden kurtulabilmek adına inşallah bu Berat Kandilleri bizim medeniyet kodumuzdaki maneviyatımızdaki, insanlık kültürümüzdeki o millet olarak 2 bin yıllık hikayemizdeki o kadim hikayeyle örtüşen bugünleri, başta Bolumuza milletimize, İslam alemine, dünyadaki tüm kardeşliğe emek ve katkı vermesini Murad ediyoruz. Murad ediyoruz ki, dünyadaki zulümler olsun, bakın batılı ve medeni müreffeh olarak bize örnek olarak gösterilen ülkelerin, dünyadaki yaşanan insanlık dramlarına karşı sessiz olduğunu görüyoruz. Biz istiyoruz ki, biz öyle kadim bir medeniyetin evladıyız ki, inancımız bizi o kadim hikayemizle beraber belli şeyler açısından öncelliyor. Biz o kardeşliğe yürekten inanıyoruz. O bak-i muhabbetle tüm insanlık açısından inşallah beratimize vesile olacak. Emek ve katkı verecek kandilleri nice hep birlikte yaşarız diye Murad ediyorum. tabi siyaset zamanı olunca görüyoruz ki artık ezberleri bozan bir Türkiye var. 3 tarafı deniz 4 tarafı düşman algısından kurtulmuş, kütür kütür büyüyen, yükselen, değişen, dönüşen, gelişen bir Türkiye var. Elbette ki yapılan yollardan, yapılan barajlardan, köprülerden işte huzurda bulunduğumuz o Başkanımın kimlikli karakterliği ruhu olan bir şehir yaratma Muradından rahatsız olanlar var. Geçenlerde de televizyonda gördük. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bir mitinginde HDP'li bir milletvekili adayının oğlu gelip alkış tutabiliyor. Dün şurada Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber HDP'liler kol kola yürüyebiliyor. Demek ki yapılan şey şu; biz kardeş hukuku ve iklimi ile uğraşırken birileri Ak Parti'yi, değişen dönüşen o kadim hikaye ile barışık gelişen Türkiye'yi istemiyor. Ama biz biliyoruz ki hareket noktamız millet ve Rabbimiz. Biz milletimize yürekten güveniyoruz. Bu manevi günlerde de, Şaban Ayı içerisinde de Ramazan'a doğru giderken inşallah bu günler bu milletin birlik beraberliğine önünü kesmeye çalışanlara izin vermez diyorum bende tekraren başta Bolu Halkımız olmak üzere Tüm İslam Alemi'nin berat Kandil'ini yürekten kutluyorum. İnşallah hayırlar getirir” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi