TBMM Divan Kâtip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ile Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek Yeniçağa ilçesine kazandırılması planlanan projeleri hayata geçirmek ve mevcut sorunların çözümü için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi.

TBMM Divan Kâtip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ile Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar ve Yeniçağa İlçe Başkanı Uğur Şahin'den oluşan AK Parti heyeti, Yeniçağa'nın mevcut sıkıntılarını gidermek ve vaat edilen projeleri hayata geçirmek üzere Perşembe günü Ankara'da bir dizi temasta bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelen Küpçü ve Coşkunyürek'in başını çektiği heyet, ilçede ihtiyaç duyulan şehirlerarası otobüs terminali projesi ile belediyeye önemli gelir kaynağı yaratacak akaryakıt istasyonu projesinin hayata geçirilmesi için yetkililerden destek istedi. Bakanlık ve genel müdürlük yetkilileri ise projelere ait sunum ve dosyaları alarak en kısa süre içerisinde projelerle ilgili ön çalışmayı başlatacaklarını ifade etti.

YOL KENARI DENETLEME İSTASYONU'NUN TAŞINMA KONUSU

Başkent'teki girişimler bununla da sınırlı kalmadı. D-100 Karayolu üzerinde Mengen yol ayrımına 100 metre kala Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl kurulan Yol Kenarı Denetleme İstasyonu'na da el atan Ak Partili siyasiler, yöre halkının konu ile ilgili şikâyetlerini birinci ağızdan yetkililere iletti. Küpçü ve Coşkunyürek, istasyonda yoldan geçen her aracın durdurulduğunu, her geçiş için ayrı ayrı uygulama yapıldığını, bu nedenle bazı araçların aynı gün içerisinde defalarca kantara sokulduğunu ve bu nedenle bölge esnafına ciddi sorunlar yarattığını yetkililere ileterek, istasyonun farklı bir bölgeye taşınmasını talep etti.