AKP Bolu milletvekili Fehmi Küpçü, 45 günlük hükümeti kurma sürecinin işlemeye başladığına dikkat çekerek, uyum olmazsa yapılacak tek şeyin seçime gitmek olduğunu söyledi. Danıştay'ın Aksaray'ın boşaltılması yönünde verdiği kararı da değerlendiren Küpçü, Doktorlar gibi, hukukçular gibi Mimar ve Mühendis Odalarının da değer yargısı olsa keşke” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon turlarına önümüzdeki hafta başlayacağını söyleyen Fehmi Küpçü, uyum olmazsa erken seçime gidileceğini söyledi. Küpçü Normal bir seçim takvimi ilerliyor. Divan da oluşturulduktan sonra 45 günlük bir süre var. Sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini AK Parti'ye verdi. Benim kişisel kanaatlerimden bir tanesi netice itibariyle eğer uyum olmazsa seçime gitmek. Seçime gitmek dışında eğer hükümet kurulamazsa başka bir yol haritası gözükmüyor” dedi.

Resmi Gazetede yayınlanan T.C. Başbakanlık Gazi Yerleşkesi (OGM) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararına yürütmesinin durdurulması ve iptali hakkında Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi , Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararına ve Başbakanlığa dava açmasının ardından Danıştay'ın meslek odalarını haklı bularak Aksaray'ın boşaltılması yönündeki kararını da değerlendiren Küpçü şunları söyledi:

Devletleri büyük yapan şey, devletlerin sembolleridir. Türkiye'de STK'lar darbe ve muhtıralara karşı mücadele etmek yerine maalesef AOÇ'de örneğin bira fabrikası var, maymunların daldan dala atladığı hayvanat bahçesi var ama Türkiye Cumhuriyeti'nin o kadim hikayesiyle barışık çok da masraflı olmayan bir külliye yapıldığı zaman Cumhurbaşkanımızın tabiriyle; bir devlet yapısı yapıldığı zaman ki tapusu da ona ait değil, bundan sonraki cumhurbaşkanları, devlet başkanları kullanacak orayı. Bunun üzerinden siyaset üretilmesini çok anlamlı görmüyorum. Bence Mimarlar Odası yapılamamış Kentsel Dönüşüm vesaire ile ilgili daha bu ülkenin geleceğine yönelik meseleler ile ilgili görüş üretseler keşke. 99 depremini geçirmiş bir ülkeden bahsediyoruz. Onlarla ilgili keşke görüş bildirseler de keşke hani doktorların Hipokrat, hukukçuların inandığı hakkaniyet gibi Mimar ve Mühendis Odalarının da değer yargısı olsa da keşke bunun üzerinden siyaset üretilmese. Ben çok yanlış buluyorum” Haber Merkezi