Meclis'teki Bütçe Görüşmeleri öncesi tüm mesaisini Bolu'ya harcayan Milletvekili Fehmi Küpçü, Seben Göleti'nin DSİ'ye devri ile birlikte iki HES Göleti'nin yapımının da Bakan Veysel Eroğlu ile görüşülerek yatırım programına alındığını duyurdu.

İhalesi yapılan Tekke Dere Barajı'nın sulama planlama çalışmalarının da hazırlandığını ve 2015 yılı bütçesine dahil edileceğini açıklayan Fehmi Küpçü, Tekke Barajı ile 155 bin dekar tarım alanı sulanabilecek, ayrıca Gerede'ye 6,5 milyon m3, Dörtdivan'a ise 600 bin m3 içme suyu sağlanacak. Biz, Hükümetimizin desteği ile Bolu'yu geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Özel Haber: Mehmet Ali Atalay - TBMM'deki Bütçe Görüşmeleri öncesinde mesaisini yoğun bir şekilde Bolu'ya harcayan TBMM Başkanlık Divan Üyesi ve AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bütçe maratonumuzun öncesinde yaptığımız çalışmalar neticesinde önemli gelişmeler elde etmiş bulunmaktayız. Bütün ilçelerimize aynı şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

2014 yılının son ayında Bütçe maratonu başlamadan önce bir takım ziyaretler sonucu elde ettiği bazı adımları kamuoyu ile paylaşan Fehmi Küpçü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünde Gerede ve Dörtdivan ilçelerimizin ve 66 köyün arıtmalarının yapılması noktasında ihale aşamasına gelindi. Gerede-Sofular Köyünün üzerindeki şehir arıtması kalkacak ve ışıklı regülatöründen daha öteye taşınacak. Artık Ulusu Deresi(Gerede Çayı) üzerine Markuşa Deresi(Salur Çayı) üzerine hiçbir kanalizasyon artığı dökülmeyecek. Tüm köylerin ve iki ilçemizin arıtması ve ıslahına ilişkin proje ihaleleri yapıldı” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu'dan Bolu'da aldıkları sözü hatırlatan Fehmi Küpçü, Seben'in sulu tarıma kavuşması için Seben Göleti'nin DSİ'ye devri ve üzerine yapılacak 2 HES Göleti'nin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşerek 2014 yılı içerisinde yatırıma alındığını duyurdu. Fehmi Küpçü, Ayrıca biliyorsunuz Dörtdivan Tekke Dere Barajının ihalesi yapılmıştı. Sulu tarımla ilgili Barajın safahatını Dörtdivan Belediye Başkanı ile görüşüp, DSİ Genel Müdürü ile istişarelerde bulunduk. Tekke Baraj ile Dörtdivan Ovasında yer alan yaklaşık 155 bin 230 dekar zirai arazi sulanabilecek. Tekke Barajı sulamasının planlama çalışmaları tamamlandı ve proje işi 2015 yılı yatırım programına teklif edilecek” dedi.

46,49 milyon m3 hacimli baraj ile Gerede'de yılda 6,43 milyon m3 ve Dörtdivan'da yılda 600 bin m3 içme suyu temini sağlanacak. Tekke Barajı'nda 6 Mayıs 2014 tarihinde yer teslimi yapılarak işe başlanmıştı.

Ankara'da yaptıkları çalışmalar ile Bolu'yu geleceğe en iyi şekilde taşımaya çalıştıklarını belirten Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bizler Hükümetimizin desteği ile birlikte Bolu Merkez ve ilçelerimizi adım adım ihtiyaçları noktasında ne gerekiyorsa gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bütçe maratonumuzun öncesinde yaptığımız çalışmalar neticesinde önemli gelişmeler elde etmiş bulunmaktayız. Bütün ilçelerimizde aynı şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.