Boluspor Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur maçında deplasmanda 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Keçiörengücü ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmanın ikinci yarısında rakibine oranla daha iyi futbol ortaya koyan kırmızı-beyazlı ekibimiz, maçın 90'ıncı dakikasında Ahmet Buğra'nın golüne engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur maçları dün oynanan maçlarla ile devam etti. Türkiye Kupası 2.Tur maçında Ankara Aktepe Stadyumu'nda Keçiörengücü ile karşı karşıya gelen kırmızı-beyazlı temsilcimiz Boluspor, ikinci yarının son dakikasında kalesinde gördüğü golle sahadan 2-1 mağlup oldu ve Türkiye Kupasına veda etti. Ekibimiz sahaya genç kadro ağırlıklı çıkarken, Keçiörengücü karşısına Erdi, Mehmet Kuruoğlu, Mehmet Can, İlyas, Barış, Emre Taşkoparan, Bilal, Serkan Şirin, Ahmet Kulabaş, Ali Dere ve Enes ilk on biri ile çıktı.

Maça kırmızı-beyazlı ekibimiz Boluspor hızlı başladı. Sağlı sollu ataklarla Keçiörengücü kalesine yüklenmeye çalışan ve gol arayan temsilcimiz, maçın 6'ıncı dakikasında Ali Deren'in sol kanattan getirdiği topta ceza sahasında topla buluşan Ahmet Kulabaş, topu bomboş kaleye göndereceği yere topu yandan auta gönderdi ve ekibimiz Boluspor Ahmet ile %100'lük gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşılaşmanın ilerleyen ilk 20 dakikası orta saha mücadelesi ile geçerken, her iki ekipte girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı.

KEÇİÖRENGÜCÜ GOLÜ BULDU

Karşılaşmanın ilk 20 dakikası orta sha mücadelesi ile geçerken, ev sahibi ekibi Keçiörengücü bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü eline geçirerek sağlı sollu ataklarla Boluspor kalesinde gol aradı ve aradığı golü de 26.dakikada buldu. Dakikalar 26'yı gönderdiğinde defansın arkasına iyi sarkan Keçiörengücü oyuncusu Efecan takımını 1-0 öne geçiren golü Boluspor ağlarıyla buluşturdu.

İLK YARI BİTMEDEN BERABERLİĞİ SAĞLADIK

Kalesinde gördüğü golden sonra tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenmeye çalışan kırmızı-beyazlı ekibimiz, zaman zaman cılız pozisyonlar bularak skoru eşitlemeye çalıştı. İlk yarının son bölümlerinde Keçiörengücü kalesinde atakları sıklaştıran ekibimiz Boluspor skora dengeyi getiren golü 44.dakikada buldu. Ali Dere sol kanattan rakiplerini çalımlayarak Keçiörengücü ceza sahasına girdi. Ali Dere'nin ceza sahasına yaptığı ortaya arka direkte kendini unutturan Ahmet Kulabaş gelişine kafa vurdu. Ahmet'in kafası Keçiörengücü ağlarıyla buluşurken skora da denge geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca her iki takımda soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

TOPUMUZ DİREKTEN DÖNDÜ

İlk yarının son dakikasında bulduğu golle soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle giden kırmızı-beyazlılar, ikinci yarının ilk tehlikeli atağını da 58.dakika geliştirdi. Ahmet Kulabaş kendi çabalarıyla getirdiği topta, ceza sahasına girdi. Orta şut karışımındaki ortasında top üst direkten geri döndü ve ceza sahasına düşen topu Keçiörengücü defansı uzaklaştırdı. Karşılaşmada Boluspor ilk oyuncu değişliğini ise 63.dakikada yaptı. Muhammet Enes oyundan çıkarken, oyuna Yasin Dülger dahil oldu. İkinci yarının ilk 25 dakikasında topla daha çok oynayan taraf ekibimiz Boluspor olurken, geliştirdiği ataklardan sonuç alamadı.

ALİ DERE İLE GOLE YAKLAŞTIK

Maçta dakikalar 75'i gösterirken, ekibimiz Boluspor Keçiörengücü kalesini cephesinde gören cepheden serbest vuruş kazandı. Topun gerisine geçen İlyas topu direk ceza sahasına doldurdu. İlyas'ın ceza sahasına yaptığı ortaya Mehmet Kuruoğlu gelişine kafa vurdu. Mehmet'in kafası üst direğin üzerinden auta gitti. Galibiyet golü için yüklenmeye devam eden temsilcimiz 85.dakikada Ali Dere ile %100'lük gol pozisyonundan yararlanamadı. Maç boyunca sol kanadı iyi kullanan Ali Dere, topu yaklaşık 20-25 metre sürdükten sonra ceza sahasına girer girmez çektiği sert şut kalecinin kucağında kaldı.

MEHMETCAN'IN HATASI GOL OLDU

Karşılaşmanın son dakikalarında tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen ekibimiz Boluspor rakibine önde basarken, maçın 90.dakikasında Mehmetcan'ın orta sahada kaptırdığı topta hızlı atağa çıkan Keçiörengücü Ahmet Buğra ile golü buldu ve maçta ev sahibi ekibi 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında başka gol olmayınca, kırmızı-beyazlı ekibimiz Boluspor, Ziraat Türkiye Kupası 2.Tur maçında karşı karşıya geldiği 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Keçiörengücü'ne 2-1 mağlup olarak kupaya veda etti.