Bolu Kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Orman köyü statüsündeki Sultan Köyü sakinleri yerleşim yerine 500 metre uzaklıkta kurulmaya başlanan tavuk kümesini protesto etmek için eylem yaptı. Şikayetlerinin çözülmesini isteyen köylüler yetkililere seslendi.
2011 yılında tarlasında tavuk kümesi ruhsatı ima etmek için izin alan vatandaş, yerel seçimler öncesi kümesini inşa etmeye başladı. 15 gün önce kazı işlemlerine başlayan köy sakini Sultan köyünün tepkisine neden oldu. Köylüler dertlerini anlatabilmek için oluşturdukları heyetle kapı-kapı dolaşmaya başladı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bunan köy muhtarı Mustafa Çağalı, imza kampanyası başlattıklarını ve ruhsat veren kurumlar ile ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.
Köy sakinlerinden İbrahim Çetin ise sorunlarının çözülmemesi halinde eylemlerine belediye ve valilik binası önünde yapacaklarını kaydetti. İbrahim Öztürk isimli köylü ise kümesin yapıldığı alanın hemen yanı başında tarlası olduğunu belirtti. İsmail Yaman da sağlık sorunları yaşayacaklarını kaydetti.
Köylülerden İsmailİnce, oy hesabı yapıldığını belirterek Biz kümesin buraya konulmasını istemiyoruz. Ak Parti'ye gittik. Bize isterseniz oyunuzu başka partiye verin dediler. Ak Parti olarak yapabilirler. Devlet sağlığa önem veriyorlarsa bu işi çözsünler." şeklinde konuştu.