Kültürlerarası Sanat Projesi kapsamında, Alman sanatçılar tarafından resmedilen Seben ilçesindeki tarihi "Solaklar Kaya Evleri"nin sergisi törenle açıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri ile Alman Lavie Merkezince hayata geçirilen proje kapsamında 10 Alman ressam, Seben Solaklar Kaya Evleri'ni resmetti. Yaklaşık bir hafta çalışılarak yapılan 60 eser, Bolu İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Sergi Salonu'nda düzenlenen açılış töreninin ardından sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, bu yıl ikincisini düzenledikleri projenin konusunun "Düş ve gerçek" olduğunu belirterek, "Seben'de bulunan şaheserleri değerli sanatseverlerin beğenisine sunduk. Seben'in duyulurluğunu, tanınırlığını arttırmak için bu tarz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra ilçemiz sanat alanında da tanınacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından protokol tarafından açılışı gerçekleştirilen serginin 2 Haziran tarihine kadar sanatseverlerinin ziyaretine açık olacağı bildirildi. Serginin açılışına Özbağ'ın yanı sıra Seben Kaymakamı Osman Sayılır, projenin Türkiye koordinatörü ve Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Alagöz, Alman Sanatçı ve Lavie Merkezi Yöneticisi Rainer Gosslar, Alman ve Türk sanatçılar ile vatandaşlar katıldı. AA