Gerede Erdemli Gençlik, Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği tarafından organize edilerek ilçemiz Gerede'de yürütülen ufka yolculuk kültür yarışmasında ödül Umre ziyareti olacak.

Gerede Erdemli Gençlik Derneği Başkanı Yakup Karadavut tarafından yarışmaya son başvuru tarihinin 21 Şubat 2016 olacağı, sınav tarihinin ise 03 Nisan 2016 Pazar günü saat 10.00'da olacağı belirtilirken, Gerede kayıtlı yarışmacılar için Gerede MYO'nun planlandığı belirtildi. Yarışma kapsamında ziyaretler gerçekleştiren Gerede Erdemli Gençlik Derneği yönetim kurulu üyeleri; Bizlere sıcak ilgi ve samimi destek veren Başta Kaymakamımız Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, AİBÜ Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç.Dr. Nurettin Akçakale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı ile tüm okullarımızdaki idareci ve öğretmenlerimize, tüm İmam Hatip ve Kur'an Kursu hocalarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, gönüllü gençlerimize, kadirşinas halkımıza ve hâsseten Gerede'den tüm dünyaya açılan penceremiz olan duyarlı basınımıza en kalbi teşekkürlerimizi arz ediyoruz” diyerek tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyoruz ifadelerine yer verdiler.

Merkezi İstanbul'da bulunan Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği, 4.sü yapılacak Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının bu yıl ki ana teması, Hadis oldu. Yarışmanın başvuruları 13 Kasım 2015 itibariyle başladı. Gerede'de yarışmanın organizasyonu Gerede Erdemli Gençlik Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği yürütüyor. Gerede Erdemli Gençlik Derneği Başkanı Yakup Karadavut gazetemize yaptığı açıklamasında; Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın doğru kaynaklarla buluşmasına ve toplumda hadis algısı oluşturmak” amacıyla Umre ödüllü yarışmaya öncülük yapıyoruz dedi.

Gerede Erdemli Gençlik Derneği Başkanı Karadavut, yarışmanın detayları ile ilgili verdiği bilgide, toplumun her kesimini son Peygamberin (sav) mesajları ile buluşturarak, Allah'ın rızasını kazanmak, toplumda hadis algısı oluşturmak, Peygamber Efendimizin hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Ayrıca, yarışmamız okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak olduğunu belirtti. Geredeli ilim, fikir ve gönül adamı, akademisyen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. M. Emin Özafşar'ın, Riyâzü's-Sâlihînden 1001 Hadis Seçkisi” kitabından ülkemiz Türkiye ve tüm dünya sınava hazırlanıyor. Ufka Yolculuk Yarışmalarına, Türkiye'de 81 ilde 679 ilçede ve 11.571 sınav merkezinde, Dünyada ise 61 ülkede düzenlenen yarışmamıza yüz binlerce kişi katılmaktadır, denildi. Gerede Medya Takip