Geçtiğimiz günlerde Raif Yavuz öncülüğünde tekrar kurulan Bolu Sağlık Kültür ve Turizm Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası'na bir ziyarette bulundu.
Üyesi Ahmet Tornacı tarafından kabul edilen Bolu Kültür, Sağlık ve Turizm Derneği Başkanı Raif Yavuz ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Dernek olarak önümüzdeki süreçte yapacakları projeler ile ilgili olarak Başkan Emin Semercioğlu ve Yönetim Kurulu'na bilgiler verdi. Derneğin yeniden kurulmasını takiben Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili ile bir araya gelerek Dernek amaçları ve planlanan çalışmaları hakkında kendilerine bir brifing verdiklerini ifade eden Dernek Başkanı Raif Yavuz, Derneğin şuandaki yönetim yapısının geçici olduğunu ve yönetimde resmi kurum ve yerel yönetim temsilcileri ile özel sektör kuruluşlarının birlikte yer aldıklarını söyleyerek asli amaçlarının turizmin farklı dallarını bünyesinde barındıran Bolu'nun turizm alanında gelişebilmesi için yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak olduğunu dile getirdi. Yavuz, bu süreçte Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın da Derneğin yürüteceği çalışmalarda en önemli paydaşlarından birisi olacağının altını çizdi.
Dernek Başkanı Raif Yavuz ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, sivil toplum kuruluşları tarafından İlin gelişmesi amacıyla yürütülen çalışmaların öneminden söz etti. Semercioğlu, şunları söyledi: Bunlar tamamen karşılıksız olan hizmetlerdir. Artık projeli çalışma döneminden geçiyoruz. Her fikrin projelendirilmesi lazım. Bolu'da yapılabilecek çok proje var. Kalkınma Ajansı olsun, AB olsun bu projeleri destekliyor. Derneğin her şeyden önce, bu kaynaklardan istifade edebilmesi için özellikle bilgi bakımından güçlü olması gerekiyor. Bu açıdan, en büyük desteği sizlere biz vereceğiz. Odamızın binası da bunun için yapıldı. Burada birçok imkâna sahibiz. Buraya gelecek olan bir misafir, Bolu'nun geleceğini çok parlak görür. Tayvan'dan bir ekip geldi. Burada kendilerine tanıtım CD'mizi izlettik, binamızı ve faaliyetlerimizi tanıttık. Bizleri alkışladılar ve Bolu'nun geleceğinin ne kadar parlak olduğunu gördüklerini ifade ettiler. Neticede bakın, bu hafta sonu kendi özel günleri vesilesiyle İlimizde bir etkinlik düzenleyecekler. Bunların her sene 10 bin turistleri var. Daha önce Safranbolu'ya kadar geliyorlar; fakat Bolu'ya gelmiyorlardı. Tayvan Bolu'yu böylece tanıyacak” dedi. Bolu'da ayrıca turizm rehberi sayısında da yetersizlikler olduğuna dikkat çeken Emin Semercioğlu, bu açığı giderecek eğitim ve kursların düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.