Kasım Ayı toplantılarının devam ettiği İl Genel Meclisi'nde kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmeleri de başladı. Pazartesi günü gerçekleşen toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bütçe sunumu gerçekleşti.

Yaşar Yüceer Başkanlığında devam eden İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantılarında bütçe görüşmeleri de start aldı. İlk gün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bütçe sunumu gerçekleşti. Müdür Vekili Fazıl Karaduman, meclis üyelerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 2015 yılında yapılan çalışmaları anlatırken, 2016 yılı için planladıkları çalışmaları da sunum eşliğinde aktardı. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fazıl Karaduman, 2016 yılında toplam 414 bin TL ödenek talepleri olduğunu belirtti. Sunumun ardından Karaduman, İl Genel Meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. Görüşmeler sonrası konu incelenmek üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda ayrıca, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olup 2981 sayılı kanuna göre hak sahipliği müracaatında bulunan Fatma Aydoğdu varisleri tarafından kullanılan Mengen İlçesi Köprübaşı köyünde bulunan 173 ada, 26 parsel nolu 1046 metrekarelik taşınmazın hak sahiplerine satışının yapılması talebi ile İl Müftülüğü tarafından kullanılan ve tahsis süresi sona eren Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İzzet Baysal Caddesindeki iş merkezinde bulunan dükkanların tahsis süresinin uzatılması talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İl Genel Meclisinde Salı günü de gündemdeki maddelerle birlikte Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'nün bütçe ödenekleri üzerinde görüşme yapılacak. Haber Merkezi