İzzet Baba'nın AİBÜ'den mezun olan öğrencileri bu yıl da ‘Güle Güle Yemeği' ile uğurlandı. Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar, yemeğin, AİBÜ'den mezun olan öğrencilere Boluluların bir teşekkürü olarak ikram edildiğini söyledi.

AİBÜ'de 12 yıldır devam eden gelenek bu yılın mezunlarına da uygulandı. Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı organizasyonunda çeşitli kurum ve kuruluşun sponsorluğunda hazırlanan ‘Güle Güle Yemeği' mezun olan öğrencilere ve velilerine ikram edildi. Bu yemeğin öğrencilere Boluluların bir teşekkürü olduğunu söyleyen Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Namdar şöyle konuştu: Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın geleneksel hale getirdiği bu yemek 12 yıldır devam ediyor. Akademik yıl başlangıcında ‘Hoş geldin' mezuniyette de ‘Güle Güle' adıyal devam ediyor. Halk ve üniversite kaynaşması amaçlanıyor. Değişik illerden gelen öğrencilerin kültür zenginliğini meydana getirmesi açısından Bolulular olarak biz mutlu oluyoruz. AİBÜ'de Türkiye anlamında bütün bölgelerden gelen bir kültür anlayışı en azından buna ait nir mozaik tablo oluşuyor burada. O tablo içinden belki zaman zaman ilmik ilmik örülmüş bazı desenler yerlerinden alınmak süratiyle kendi bölgelerinden alınıyorlar ama anıları da hafızlarında kalıyor.

SADECE AİBÜ'DE ÖĞRENCİLER YEMEKLE UĞURLANIYOR

Türkiye'de başka hiçbir ilde yok bu uygulama. Dışarıdan gelen öğrencilere yemek verildiğinde veliler de oluyor yanlarında. Veliler yemekten sonra ücreti nereye vereceklerini sordular. Biz de ücret alınmadığını bunun bizim adedimiz olduğunu söylüyoruz. İzzet Baysal'ın da burada büyük fonksiyonu var. Bunu duyunca şaşırıyorlar. Yüzde 90'ı başka çocuklarının da üniversitelerde okuyan çocukları olduğunu ancak böyle bir uygulama görmediklerini söylediler. Bu gelenek devam edecektir. Yeter ki mezuniyet törenlerinde istediğimiz sayı olsun. Bu bir anlamda Boluluların da teşekkürüdür. Yaklaşık 25 bin öğrencinin Bolu'ya bıraktığı bir takım şeyler de var. Bu yüzden kamu kurumları, özel teşebbüs, AVM ve esnafın katkılarıyla bu yemek düzenleniyor” Haber Merkezi