İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi Eğitim Salonunda Kronik Hastalıklar ve Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi verildi. Eğitimde konuşan İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Arık kronik hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin yaklaşık yarısının kardiyovasküler hastalıklar, obezite ve diyabete bağlı olduğunu söyledi.

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi'nde verilen Kronik Hastalıklar ve Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi ile sahada verilen hizmetin daha iyiye götürülmesi amaçlandı. Eğitimde konuşan İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Arık, Dünyada eğitim ve gelir düzeyindeki yükselme, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenler beklenen yaşam süresinin artmasına neden olmuştur. Yaşam süresinin uzaması istenen bir gelişme olmakla birlikte, yaşlı nüfus artması toplumda bulaşıcı olmayan hastalıklarda ciddi artışa yol açmıştır. Kronik hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yaklaşık yarısı kardiyovasküler hastalıklar, obezite ve diyabete bağlı olup görülme sıklığı yönünden toplumun büyük bir kesimini etkilemektedir.

Günümüzde önlenebilir bulaşıcı olmayan hastalıklardan erken ölümlerin engellenmesi için tütün ve sigara kullanımının, sağlıksız beslenmenin, fiziksel hareketsizliğin ve alkol kullanımının engellenmesine yönelik kanıtlanmış çözümler mevcuttur. Ayrıca halkın sağlık ihtiyaçlarına daha etkili cevap verebilmek için sağlık sistemlerinin güçlenmesi yaklaşımı da bu yönde önemli rol oynamaktadır. Antibiyotiklerin gereksiz ve uygun olmayan kullanımı ülkemizin sağlık alanındaki sorunlarından biridir. Bu eğitimde kronik hastalıklar ve akılcı ilaç kullanımı ile ilgili farkındalık yaratan sahada sunduğumuz hizmeti daha iyiye götürmek amaçlanmıştır. Haber Merkezi