Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz ataması yapılmayan 300 bini aşkın öğretmen olduğunu söyleyerek, 2003-2015 yılları arsında KPSS'ye giren her 100 öğretmenden ortalama 16'sının ataması yapılmış, geriye kalan 86 işsiz öğretmen ya tekrar sınava girmek ya da başka alanlarda çalışmak zorunda bırakılmıştır. 300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin, mesleğini icra edilebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışması utanç verici bir durumdur” dedi.

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz Ataması Yapılmayan Öğretmenlerin Sesine Kulak Verin” dedi. Yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında Korkmaz, atanamayan öğretmenlerin sayısının arttığını belirtti.

Korkmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Türkiye'de eğitim sistemi her geçen gün artan sorunlar ve derinleşen çelişkiler ile tam bir çürüme içinde bulunurken, AKP iktidarı döneminde ortaya çıkan ataması yapılmayan öğretmenler sorunu eğitimin öncelikli sorunlarından birisi haline gelmiştir.

Hükümetin bugüne kadar eğitim sisteminin ihtiyacı kadar öğretmen atamaması, Türkiye'nin kısa bir zaman içinde hali hazırda mevcut işsizler ordusunun yanı sıra, ikinci bir işsiz öğretmenler ordusu ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Bu durum atama bekleyen işsiz öğretmen sayısını her geçen yıl arttırarak, işsiz öğretmenleri büyük bir strese sokmakta, intiharlara kadar varan olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Bugüne kadar ataması yapılmadığı için 40'un üzerinde işsiz öğretmen intihar etmiştir.

2003 yılında 22 bin öğretmen ataması yapan AKP Hükümeti döneminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan öğretmen atamaları, ihtiyacın ve beklenen rakamların çok altında kalmış, işsiz öğretmenler sürekli bir beklenti içerisine sürüklenerek sorun giderek büyümüştür. 2003-2015 yılları arasında KPSS'ye giren ve ataması yapılan öğretmenlerin sayısı ve atanma oranına bakıldığında sorunun ne kadar ciddi olduğu görülmektedir.

2003-2015 yılları arasında KPSS'ye giren ve ataması yapılan öğretmen sayısına bakıldığında, bugün neden ataması yapılmayan öğretmenler sorunu” olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Geçtiğimiz yıllar içinde her yıl KPSS sınavına girenlerin küçük bir kısmı atanırken, büyük bölümü ataması yapılmayan öğretmenler ordusunun daimi üyesi haline gelmiştir. 2003-2015 yılları arsında KPSS'ye giren her 100 öğretmenden ortalama 16'sının ataması yapılmış, geriye kalan 86 işsiz öğretmen ya tekrar sınava girmek ya da başka alanlarda çalışmak zorunda bırakılmıştır.

Nitelikli bir eğitimin gerçekleştirilebilmesi için öğretmenlerin yetiştirilme ve atanmaları sürecinin planlı şekilde işlemesi gerekmektedir. 300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin, mesleğini icra edilebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışması utanç verici bir durumdur.

Mevcut işsiz öğretmen sayısına, yeni kurulan üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olacak yeni öğretmenlerin de ekleneceği de dikkate alındığında öğretmen yetiştirme politikaları” ve öğretmen açıklarının kapatılması” konusunda hiçbir somut planlamanın olmadığı görülmektedir” HABER MERKEZİ