Bolu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliğinin İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde uyguladığı, ilimizin küçükbaş hayvan üretimine katkı sağlamak için kan katımı amaçlı damızlık koç niteliği taşıyan erkek kuzu dağıtım töreni yapıldı.
Törene; Bolu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı İlker Duman, İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nuri Erikli, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Kaya, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği Ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan Akpınar ile çok sayıda birlik üyesi küçükbaş hayvan yetiştiricisi katıldı.
Bolu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı İlker Duman konuşmasında, Bolu İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak kuruluşumuzdan bugüne amaçlarımız doğrultusunda üyelerimize faydalı olmaya, ilimizde küçükbaş hayvancılığın yetişmesi noktasında projeler hazırlamaya devam ediyoruz. Irk verimliliğinin artması, işletme karlılığının yükselmesi amacıyla 2014 yılı proje programımızda olan Aile Tipi koyun işletmelerine kıvırcık ve kıvırcık melezi koç dağıtımı çalışmamız bugün İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde geçekleştirilen Organizasyonda 40 işletmeye 40 Adet koç dağıtımı yapacağız. Emeği geçenlere teşekkür eder üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.
İl Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nuri Erikli, ilimizin küçükbaş hayvancılığına katkı sağlamak amacıyla yapılan bu programın yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.
Ardından dağıtılacak olan kuzuların küpe numaralarının yazılı olduğu pingpong toplarının arasından üreticiler kendileri sırayla çekilişlerini yaptılar. İkramların ardından çekilen numaralara göre kuzuların dağıtımı yapıldı.