Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Bolu, Aladağ, Gerede ve Seben Orman İşletme Müdürlüklerinde yürütülmekte olan FSC (Orman İdare Konseyi) Orman Yönetimi Sertifikasyon çalışmaları hakkında verilen ‘Üretim Teknikleri ve İş Güvenliği' eğitimine katılan Orman Köylülerine düzenlenen tören ile sertifikaları dağıtıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen sertifika dağıtım törenine Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Key, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Özacar, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ilk olarak konuşan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Özacar yaptığı konuşmasında FSC (Orman İdare Konseyi) Orman Yönetimi Sertifikasyon çalışmaları hakkında bilgiler vererek bu doğrultuda verilen "Üretim Teknikleri ve İş Güvenliği" eğitiminden bahsetti.
Ormanların bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağı olduğunu söyleyen Vali İbrahim Özçimen de yaptığı konuşmasında, "Yurdumuzun %27,2'si ormanlarla kaplı olup, eşsiz doğal güzelliklere sahip ilimizin de yaklaşık %62'si ormanlarla kaplıdır. Bu da ülke ortalamasının oldukça üzerinde bir rakamdır. Günümüzde ne yazık ki ormanlarımız insana karşı büyük bir yaşam savaşı vermektedir. Bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimize büyük görevler düşmektedir. Ormanların korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de dünyamızın önemli bir sorunudur. Orman ürünleri üreticileri, dağıtıcıları, kullanıcıları, çevre ve insan hakları konusunda çalışan sivil toplum kuruluşlarının, 1990 yılında Kaliforniya'da bir araya gelerek, sorumlu ve sürdürülebilir bir orman yönetimi için bir girişim başlatması sonucunda, üyelik tabanına dayalı, kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan FSC (Orman İdare Konseyi), orman yönetim sistemlerinin yaygınlaştırılmasını ve insanların bir araya gelerek, kötü orman politikalarının engellenmesi çalışmasını, ilke edinen bir kuruluş olarak ortaya çıkmıştır" dedi.
Orman Genel Müdürlüğü'nün, 2013 yılında Bolu, Aladağ, Gerede ve Seben Orman İşletme Müdürlüklerinin tüm alanlarını FSC Orman Yönetim Sertifikasyonu programına aldığını belirten Vali Özçimen, "Bilindiği gibi Türkiye de ilk defa Aladağ Orman İşletme Şefliğimiz, FSC Orman İdare Sertifikası Belgesini almış bulunmaktadır. Bolu olarak yine bir ilke imza atılmıştır. Sertifikanın alımında emeği geçen ormanların gerçek sahibi olan orman köylülerimize teşekkür ediyorum. Bu belge ile Avrupa pazarında payımız artacak, orman köylülerimiz daha fazla kazanacak ve ormanlarımız daha da zenginleşecektir. FSC Orman Yönetimi Sertifikasyon programına alınan Bolu ve Aladağ Orman İşletme Müdürlükleri çalışmalara başlamış, bu kapsamda Yerel Paydaşları Bilgilendirme ve Motorlu Testere Kullanımı, Kesim Tekniği ve İş Güvenliği Konusunda eğitim alan Orman Köylülerine bugün burada sertifikalarının dağıtımı yapılacaktır. Üretim Teknikleri ve İş Güvenliği eğitimine katılıp sertifika almaya hak kazanan orman köylülerimizi en kalbi duygularla tebrik ediyorum. İlimizin ormanlarının gelişmesinde, korunmasında başarılı çalışmalar yapan tüm orman teşkilatımızın çalışanlarına da teşekkür eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım" ifadelerine yer verdi.
Vali Özçimen konuşmasının ardından Ketenler Köyü Muhtarı Fikret Özen'e, Çepni Köyü Muhtarı Kerim Pehlivan'a, Çukurören Köy Muhtarı Sami Saygılı'ya, Dereceören Köyü Muhtarı İsmail Gül'e, Sebenardı Köyü Muhtarı Zeki Çakır'a ve Yenigüney Köyü Muhtarı Hamza Arslan'a FSC Orman İdare Sertifikası Belgesini verdi.