Gerede'deki çiftçilerin hayvanları için İlçe Tarım Müdürlüğü'nden 3 Liraya aldıkları küpelerin satış işlemi İl Tarım Müdürlüğü tarafından Damızlık Birliği'ne verilince yer yerinden oynadı.
Daha önce 3 Liraya alınan küpeler 8 Liraya çıkınca siyasiler devreye girdi. Milletvekili Fehmi Küpçü ve AK Parti Gerede İlçe Başkanı Mustafa Allar'ın girişimleriyle olay çözüldü. Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş, Küpçü ve Allar'a teşekkür açıklaması yaptı.
Gerede'de hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, daha önce İlçe Tarım Müdürlüğü'nden 3 TL'ye aldıkları hayvan kulak küpelerini İl Tarım Müdürlüğü'nün küpe satışını Damızlık Birliği'ne vermesiyle 8 TL'ye almak zorunda kaldılar. Kayıtlı yaklaşık 62 Bin büyük ve küçükbaş hayvanın olduğu Gerede'de hayvan küpesi için yılda ortalama 186.000,00 TL ödeyen yüzlerce çiftçi, Damızlık Birliği'nin 8 TL'ye küpeleri satmaya başlamasıyla 496.000,00 TL ödemek durumunda kaldı. Başta Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş olmak üzere bazı köy muhtarları İl Tarım Müdürlüğü ile girişimlerde bulunmasına karşın olay çözüme kavuşamadı. Tam bu esnada devreye giren AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Allar, çiftçilerin sesine kulak vererek olayı çözüme kavuşturdu. Yüzlerce çiftçi, olayın çözüme kavuşmasıyla birlikte toplamda 310.000,00 TL ödemekten kurtuldu.
İMDADA YETİŞTİLER
Konunun üzerine gazetemize bir teşekkür açıklaması yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş, Çiftçilerimizin hayvanları için kulak küpesi alımı daha önce İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 3 TL ücretle yapılmaktaydı. Bu yıl özellikle Gerede'mizde tarım hiç olmadı. Tarımın olmayışı nedeniyle saman balyası 20 TL'ye çıktı, hayvan fiyatları ise 3'de 2 oranında düştü. Buna rağmen Gerede'deki çiftçilerimize yardımcı olunması gerekirken İl Tarım Müdürlüğü küpe satış işlemini Damızlık Birliği'ne devretti. Daha sonra Damızlık Birliği tarafından küpe satış işlemi 8 TL'ye gerçekleştirilmeye başladı. Bu durum ise köylü vatandaşımızı derinden yaraladı. Muhtarlar Derneği olarak konuyu İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine yaptığımız girişimlerde çözemediğimiz için konuyu siyasetçilerimize aktardık. Köylü, gariban vatandaşımızın imdadına AK Parti Bolu Milletvekilimiz Fehmi Küpçü ve AK Parti İlçe Başkanımız Mustafa Allar yetişti. Bu siyasetçilerimizin katkısıyla hayvan küpeleri yeniden İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 3 TL'ye satılmaya devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür eder, çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.