02 Haziran Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları Cuma günü yapılan son oturumla sona erdi. Temmuz ayı tatil olan mecliste Ağustos ayı toplantıları 04 Ağustos Pazartesi günü başlayacak.
Yaşar Yüceer başkanlığında gerçekleşen ve hafta boyunca devam eden İl Genel Meclisi Haziran ayı toplantıları sona erdi. Son toplantıda 8 madde görüşülerek karara bağlandı. Temmuz ayının tatil olması nedeniyle son toplantıda gündem maddelerini çoğunlukla ilçelerin ödenek talepleri oluşturdu.
Toplantıda, Merkez ilçe, Yeniçağa, Dörtdivan, Kıbrıscık, Göynük ve Mengen ilçelerinin ödenek talepleri ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporlar görüşüldü. Buna göre Merkez İlçe köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 150 bin TL ödeneğin Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına, Yeniçağa köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 33 bin 660 TL ödeneğin Yeniçağa Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına, Dörtdivan köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 86 bin 710 TL ödeneğin Dörtdivan Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına, Kıbrıscık köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 39 bin 690 TL ödeneğin Kıbrıscık Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına, Göynük köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 14 bin TL ödeneğin Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına, Mengen köylerinin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 43 bin TL ödeneğin Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılmasına karar verildi.
Toplantıda ayrıca, mülkiyeti Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne ait olan merkez ilçe, Seyitafşar Mahallesinde bulunan tapunun 1282 parsel nosunda kayıtlı 17.334.00 metrekarelik taşınmazın okul yeri olarak İl Özel İdaresi adına satın alınması talebi de hiçbir komisyona havale edilmeden meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.