İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının Perşembe günü gerçekleşen oturumunda 10 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantılar Cuma günü sona erecek.

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları devam ediyor. Son oturumda ilk olarak Yeniçağa İlçesi, Ören köyü hudutlarında tapunun 1 pafta, 541,542,548,555 ve 1059 parsel nolu taşınmazlar için Tarımsal ve Hayvancılık Tesis Alanı amaçlı hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planının onanmasına ilişkin ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Dosyada mevcut uygulama imar planının 541,542,548,555 ve 1059 nolu parsellerin tamamına ilişkin olmasına rağmen 541 ve 542 nolu Jeolojik – Jeoteknik etüt raporlarının bulunmadığı bu haliyle uygulama imar planının eksik olduğu, talep konusu parsellerin bulunduğu yerin Yeniçağa Gölü tampon bölge sahası içinde kaldığı anlaşılmış olup, sulak alanların korunması yönetmeliğine tabi olduğu anlaşılmış olup, bu yönetmeliğin 24.b maddesinde belirtilen ve ek 2' de sayılan sulak alan koruma bölgelerinde yapılması Bakanlık iznine tabi olan faaliyetlerin 9.2 maddesinde sayılan faaliyetlerden olması nedeniyle 1/1000 ölçekli Tarımsal ve Hayvancılık Tesis Alanı (Kümes) amaçlı uygulamalı imar planının eksikliklerinin tamamlanması için idareye iadesinin uygun olduğu belirtilen rapor oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Gerede İlçesi Demirciler Mahallesinde bulunan 394 ada, 18 parsel nosunda kayıtlı 1075,15m2.Lik taşınmazın içinde bulunduğu alana Adalet Bakanlığınca Cezaevi ve ek binaları yapılacağından söz konusu taşınmazın Gerede Belediyesine bedelsiz tahsisinin yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Cezaevi yapılması işleminin iptal edilmesi halinde mülkiyetin tekrar idaremize bedelsiz iade edilmesi kaydıyla bedelsiz devrin uygun olduğu belirtilen rapor meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

İl Özel İdaresinde bir adet Hukuk Müşaviri kadrosunun ihdas edilmesine dair Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen raporu da görüşen meclis üyeleri, raporu kabul ederken, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Seben ilçesi Çarşı Mahallesi İzzet Baysal Caddesinde bulunan ve İlçe Emniyet Amirliğinde kirada bulunan Mehmet Ali Türker Ek Hizmet binasının misafirhane ve kütüphane bölümü hariç diğer bölümlerin İlçe Emniyet Amirliğine tahsisinin yapılması talebini oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti.

Toplantıda daha sonra Merkez İlçe Kuzfındık Köyü hudutlarında 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı uygulama imar planının onanması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Merkez İlçe Çobankaya Köyünde bulunan Çobankaya İlköğretim Okulunda gerekli incelemeler yapılarak ihtiyaçların belirlenmesi talebinin Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildiği toplantıda, Merkez İlçe köylerinin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 700 bin TL'lik ödeneğin Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına, Göynük köylerinin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 150 bin TL'lik ödeneğin Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına, Mudurnu köylerinin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 470 bin TL'lik ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına ve Mengen köylerinin muhtelif ihtiyaçlarında kullanılmak üzere gerekli olan 180 bin TL'lik ödeneğin Mengen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talepleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşecek oturumla sona erecek. Haber Merkezi