Merkeze bağlı köylerde çiftçilerimizin sorunlarını öğrenmek ve güncel bilgiler hakkında o günün ihtiyaçları doğrultusunda gerekli bilgileri aktarmak amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bir şube müdürü, veteriner hekim, ziraat mühendisi, sosyolog ve teknik elemandan oluşan ekipler kurularak gece eğitimleri geçekleştiriyor. Bundan önce toplam 19 köyde 350 çiftçiye gerçekleştirilen gece eğitimleri üreticilerin sorunları ve bilgilendirilmesi açısından önemle üzerinde duruluyor.
Vakıfgeçitveren ve Yenigeçitveren köylerinin üreticilerinin katıldığı bu senenin 20. gece eğitimine; İl Müdürü İsmail TAŞ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray KARATEPE, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan AKPINAR, Veteriner Hekim Mustafa TURHAN ve Banu KABADAYI, Ziraat Mühendisi Gülriz ERSÖZ, Tekniker Sabri YÜKSEL ve Sosyolog Melda KAPLAN'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya 40-45 civarında üretici katıldı.
İl Müdürü yaptığı konuşmasında eğitim çalışmalarının gece eğitimi şeklinde yapılmasıyla; çiftçilere daha fazla zaman ayırma imkanı bularak çiftçinin sorunlarını yerinde öğrenme imkanı bulunduğunu belirterek konunun önemine değindi.
Toplantıda üreticilere; TARSİM, ”2090 sayılı Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun”, Tarımda İş Güvenliği, Tüm Tarımsal Desteklemeler, İyi Tarım Uygulamaları, Alternatif Tarım Ürünleri, Hayvancılık ve Sertifikalı Tohum Kullanımının Önemi konularında bilgiler verildi.