Boluspor, Ziraat Türkiye Kupası, 1'inci hafta karşılaşmasında deplasmanda Eskişehirspor ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar, zorlu karşılaşmanın ilk yarısını 1–0 geride kapattığı karşılaşmada Eskişehirspor'a 2–0 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılar, ilk haftayı puansız kapattı. Eskişehirspor'un gollerini Kaan ve Emre Güral kaydetti.

Boluspor teknik direktörü Cüneyt Karakuş, Eskişehirspor karşısına; Erdi, Emrecan, Mehmet Can, Fatih, Umut, Sebastian, Emrullah, Emre Kılınç, Anco Jansen, Ricketts, Eren Pamuk on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Melih, Enes Güler, Kubilay, Andaç, Enes Yılmaz, Sefer, Senad Sancak yer aldı. Ev sahibi Eskişehirspor is Boluspor karşısına; Sinan, Akaminko, Mongongu, Mehmet, Anıl Karaer, Nzuzi Toko, Dorukhan, Kaan Kanak, Buğra, Onur, Nassim Ben Khalifa on biri ile çıktı. Kırmızı beyazlıların teknik direktörü Cüneyt Karakuş, Eskişehirspor maçına yedek ve ilk on birde forma şansı bulamayan oyuncularla çıktı. Karakuş, genç oyuncular Mehmet Can, Emrullah ve Eren Pamuk'a görev verdi.

Zorlu karşılaşmaya Boluspor'un vuruşu ile başlandı. Oyunun ilk dakikalarında her iki takımda orta sahayı kalabalık tutmaya özen gösterdi. Karşılaşmanın 8'inci dakikasında ev sahibi takım öne geçti. Buğra'nın ortasını iyi takip eden Kaan Kanak, Eskişehirspor'u 1–0 öne geçiren golü kaydetti. 12'inci dakikada Eskişehirspor 2'inci gole çok yaklaştı. Boluspor kalecisi Erdi topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. Boluspor, 23'üncü dakikada gole çok yaklaştı. Ricketts'in şutunu kaleci kornere gönderdi. Kırmızı beyazlılar, maçın başından bu yana ilk kez tehlikeli geldi. Boluspor, bu dakikalarda maçtaki üstünlüğünü rakip takıma hissettirdi. Karşılaşmanın 31'inci dakikasında Boluspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Jansen'in ara pasına hareketlenen Ricketts'in vuruşu az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 44'üncü dakikasında Boluspor zorunlu oyuncu değişikliğine gitti. Sakatlanan Mehmet Can Işık'ın yerine Kubilay oyuna dahil oldu. İlk yarının sonuna 1 dakikalık süre ilave edildi. İlk yarı Eskişehirspor'un 1–0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Eskişehirspor'un vuruşu ile başlandı. Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarla ikinci yarıya başladı. Maçın ikinci yarısı yine orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Her iki takımda orta sahayı kalabalık tuttu. Karşılaşmanın 57'inci dakikasında Boluspor gole çok yaklaştı. Jansen'in ortasına ceza sahası içinde kafayı vuran Sebastian'ın vuruşu az farkla auta çıktı. Kırmızı beyazlılar, bu dakikada mutlak bir golden oldu. Boluspor'dan Emrecan 59'uncu dakikada sarı kart gördü. Karşılaşmanın 60'ıncı dakikasında Boluspor ikinci oyuncu değişikliğini yaptı. Sebastian oyundan çıktı, Sefer oyuna dahil oldu. Oyuna, 60'ıncı dakikada giren Sefer, karşılaşmanın hakeminden sarı kart gördü. Oyunun bu dakikalarında Boluspor rakip kalede daha etkili olmaya başladı. Boluspor son oyuncu değişikliğini 70'inci dakikada yaptı. Emre Kılınç oyundan çıktı, Andaç oyuna girdi. Karşılaşmanın 80'inci dakikasında Eskişehirspor ikinci golü buldu. Emre Güral, Eskişehirspor'u 2–0 üstünlüğe taşıyan golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Boluspor, deplasmanda Eskişehirspor'a 2–0 mağlup oldu. Kırmızı beyazlılar, kupada ilk haftayı puansız kapattı. Boluspor, kupanın ikinci maçında kendi sahasında Büyükçekmece Tepecikspor ile karşılaşacak.