KOSGEB Bolu'da önemli destek programlarıyla işletmelere hizmet vermeye devam ediyor. KOSGEB Bolu Müdürü Celil Kürşad Dereci, KOSGEB tarafından işletmelere verilen destek programlarını anlattı ve işletmelerin KOSGEB'le irtibata geçmelerinin büyük faydalar sağlayacağını belirtti.

Özel Haber: Emrah ÖGET

Bolu'da KOSGEB tarafından verilen destek programlarını tanıtan KOSGEB Bolu Müdürü Celil Kürşad Dereci ARGE yapan işletmelere, ortaklık ve işbirliği yapan işletmelere, üniversite mezunu çalıştıran işletmelere KOSGEB olarak verdikleri destekleri tanıttı.

“ARGE YAPAN İŞLETMELERİ DESTEKLİYORUZ”

Dereci, Bolu'da KOSGEB'in önemli destek programlarından bir tanesi olan Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programına ilgi artarak devam ediyor. Araştırma geliştirme potansiyeli olup üretim ve yazılım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yapacakları ArGe ve Endüstriyel Uygulama yatırımları KOSGEB tarafından %75 oranında destekleniyor. Verilen destek tutarı proje giderlerine göre değişmekle beraber 950 bin TL'ye kadar çıkabiliyor” dedi.

Önemli bir ArGe potansiyeli olduğuna inandığımız Bolu'lu işletmelerimizin ARGE projesi hazırlamaktan çekinmemeleri gerektiğini ifade eden Dereci, Yenilikçi fikirleri ve ARGE'ye yönelik çalışmaları olduğunda vakit kaybetmeden KOSGEB'le irtibata geçmelerinde büyük fayda var. Proje konusunda biz Müdürlük olarak uzman personelimizle beraber gerekli olan yardımı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Bolu ilinde ARGE yapan 23 işletmeye 2.000.000 TL den fazla destek sağladık” şeklinde konuştu.

“ORTAKLIK VE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR KAZANIR”

Ortaklik ve İşbirliği yapan işletmeler ile ilgili sağlanan destek programlarından bahseden Dereci, KOSGEB'in işbirliği güçbirliği destek programında en az 5 işletmenin bir araya gelerek gerçekleştirecekleri ortak projelere destek veriyoruz. Desteğin asıl amacı ilimizdeki ortaklık kültürüne katkı sağlamak olup bu tür ortaklık projelerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bekliyoruz. Şimdiye kadar Bolu'da 4 adet ortaklık projesini destekledik. Bu destek kapsamında işbirliği ve ortaklık projelerine 750.000 TL ye kadar destek sağlayabiliyoruz. Önümüzdeki aylarda bu desteğin limitlerinin artmasını bekliyoruz” dedi ve böylece bu desteğin daha cazip hale geleceğini söyledi.

“ÜNİVERSİTE MEZUNU ÇALIŞANLAR İÇİN DESTEK”

Nitelikli eleman çalıştıran işletmelere KOSGEP tarafından verilen desteği anlatan Dereci, KOSGEB'in genel destek programı adı altında işletmelerimizin bir çok faaliyetini destekleyebiliyoruz. Bunların en önemlilerinden bir tanesi Nitelikli Eleman Desteği. Bu destek kapsamında işletmelerimizde yeni işe alınan üniversite mezunları için % 50 oranında maaş desteği veriyoruz. Genel Destek Programı Kapsamında bazı önemli desteklerimiz şunlar: Tanıtım Desteği, Fuar Desteği, Eğitim ve Danışmalık Destekleri; Test Analiz Destekleri, Patent Destekleri. Genel Destek Programı altında toplam 13 adet farklı desteğimiz mevcut. İlgilenen KOBİ'lerimiz bu desteklerle ilgili www. kosgeb.gov.tr adresini ziyaret edebilecekleri gibi bizzat Müdürlüğümüzden de bilgi alabilirler” dedi.

KOSGEB Her KOBİ'ye Hitap Ediyor:

Dereci: Sonuç olarak şunu ifade etmek isterim: KOSGEB, çeşitlendirilmiş destek sistemi ile tüm KOBİ'lere ve girişimcilere dokunmak isteyen bir kurum. Ölçeği ve kapasitesi ne seviyede olursa olsun her KOBİ'nin kendi faaliyeti ve yatırımı ile ilgili finansal destek , bilgi, eğitim ve danışmanlık yardımı alabileceği bir kuruluş. Bu yüzden kurumumuz tüm Bolu'lu KOBİ'lerimizin ve girişimcilerimizin ilgi odağı olmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.