Tabaklar Mahallesi'nde bulunan, Kültür ve Tabiat Varlıkları tarafından koruma altına alınan tarihi konak dün akşam yanarak kül oldu. Çizmecioğlu ailesine ait olan tarihi konakta çıkan yangın sonrası çevre sakinleri panik yaşadı. Yangının çıkış anında iki çocuğun olay yerinden uzaklaştığı iddiaları sabotaj veya madde bağımlılarını akıllara getirdi. Yangınla ilgili inceleme devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 22:30'da Tabaklar Mahallesi Ferit Talay Caddesi Özey Sokak'ta meydana geldi. Rahmi Otel'in hemen karşısında bulunan ve Çizmecioğlu ailesine ait koruma altındaki tarihi konak alev aldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, evden iki çocuğun koşarak çıktığı ifade edildi.

VATANDAŞLAR KORKU DOLU ANLAR YAŞADI

Alevler tarihi konağı bir anda sararken, itfaiye ekipleri alevleri kontrol edebilmek için uzun süre uğraş verdi. Ancak alevler ahşap konağın her yerini sardı. İtfaiyenin çalışması sırasında binanın bir bölümü çöktü. Yangın söndürme çalışmaları sırasında yükselen dumanlar çevrede bulunan apartmanlarda yaşayanlara korku dolu anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar evlerinin camlarından yaşananları endişeli gözlerle izledi.

OTOMOBİLLER KALDIRILDI

Polis ve itfaiye ekipleri yanan evin hemen yanında bulunan otomobilleri kaldırmak için uzun süre uğraş verdi. Bazı araçların sahiplerine ulaşıldı ancak çok sayıda otomobil kaldırılamadı. Olay yerine çağırılan çekici ile otomobiller yangın bölgesinden uzaklaştırıldı.

ÇİZMECİOĞLU DA GELDİ

Tarihi evin sahibi Tamer Çizmecioğlu, olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını izledi. Çizmecioğlu çevredeki vatandaşlardan bilgi aldı. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının ardından konaktan geriye kalanlar iş makineleri ile yıkıldı. Haber Mekezi