Bolu Valiliği İl Bandrol Denetim Komisyonu tarafından 5 ayrı iş yerinde yapılan aramalarda 1766 adet suç eşyası ve materyale el konulduğu belirtildi. 6 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı ifade edilirken, denetimlerin devam edeceğinin altı çizildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak Bolu Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Bolu Valiliği İl Bandrol Denetim Komisyonunun görev/yetki alanı içindeki işyerleri belli zaman aralıklarıyla denetlenmek suretiyle fikir ve sanat eserlerinin izinsiz çoğaltılmasına ve/veya taklit edilmesine engel olunmaya gayret gösterilmekte olup, yapılan çalışmalar sonrası ilimizde bahsi geçen işyerlerinin kopya materyalleri tezgah üzerlerinde veya raflarda bulundurmaktan vazgeçip kapalı alanlarda muhafaza ederek bilgisayar ve eklentilerini kullanmak suretiyle Denetim Komisyonunun etki sahası dışına çıkmayı hedeflediklerine dair alınan duyumlar sonrası yapılan araştırmalarda, üzerinde WRITER(CD Kopyalama Cihazı) takılı bilgisayar/bilgisayarlardan boş CD-DVD' ye kopya yapılarak eserlerin satışının yapıldığına dair kuvvetli şüphe edinilmiştir. Edinilen bilgi ve bulgular Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilerek Bolu Sulh Ceza Mahkemesinden alman arama kararlarına istinaden 15.02.2013 ve 19.02.2013 tarihlerinde ilimiz merkezinde (5) ayrı işyerinde yapılan aramalarda; İçeriğinde çok sayıda kopya müzik ve film eseri içerdiği tespit edilen;

8 Adet Bilgisayar Kasası, 1 Adet Laptop Bilgisayar, 1 Adet Dahili Harddisk, 18 Adet Harici Harddisk,

3 Adet Flash Bellek

Kopya ve bandrolsüz vaziyette olan;

577AdetDVD/CD

1126 Adet Kartonet

32 Adet Katalog olmak üzere,

Toplam olarak 1766 adet suç eşyası materyale el konulmuştur. Konuyla ilgili 6 şüpheli şahıs hakkında 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanuna Muhalefetten yasal işlem başlatılmıştır.

Bandrolsüz olarak satılan (kopya-korsan) fikir ve sanat eserlerinin kontrolü, denetimi ve önlenmesi için çalışma ve denetimlere devam edilecektir.”