İzzet Baysal Devlet Hastanesi Göz Kliniği'ne yeni cihazlar alındı. Köroğlu Ünitesi'nde hizmete giren göz tomografisi, göz anjiyosu ve lazer ünitesi ile şeker hastalığına bağlı göz hastalıkları, sarı nokta hastalığı ve önlenebilir körlük artık çok daha kolay tedavi edilebilecek.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde Göz tomografisi (OCT), göz anjiyosu (FFA) ve lazer ünitesi hizmete girdi. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Göz Kliniği doktorlarından Op. Dr. Nilgün Şafak Yis, Op.Dr. Yasin Bucak ve Op. Dr. Sedat Selim, Göz Tomografi cihazı (OCT), göz anjiyosu ve gözde lazer tedavileri ile ilgili bilgi verdi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nilgün Şafak Yis hastanede yapılmaya başlanan yeni tetkik ve tedaviler konusunda verdiği bilgide, Önlenebilir körlük nedenlerinin başında göz tansiyonu(glokom),Şeker hastalığına bağlı göz hastalıkları, sarı nokta hastalığı gelmektedir. Bu hastalıkların erken teşhis edilebilmesi ve bilinçli takip edilebilmesi son derece önemlidir. Erken tanı, takip ve zamanında ve uygun bir yöntem ile tedavi uygulanarak, bu hastalıkların körlükle sonuçlanması önlenebilmektedir. Tıp alanında gelişen teknolojinin en yoğun kullanıldığı alanlardan birisi de göz hastalıklarıdır. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Göz Kliniğinde Göz tomografi cihazı( OCT), göz anjiyosu(FFA) ve argon lazer ünitesinin hizmete girmesiyle, Glokom ve retinal hastalıklar aktif olarak takip ve tedavi edilmeye başlanmış, verilen sağlık hizmetlerinin hem kalitesi hem de çeşitliliği artmıştır” dedi.

Doktor Yis, tanı ve takipte çok önemli olan OCT ve göz anjiyosunun hangi durumlarda gerekli olduğu konusunda ise Nedeni açıklanamayan görme kayıplarının teşhisinde, şeker hastalığı tanı ve takibinde, yaşa bağlı sarı nokta hastalığı olarak bilinen rahatsızlıklarda, göz tansiyonu, görme siniri ve göz damarlarını etkileyen tüm hastalıkların erken tanı ve takibinde kullanılmaktadır. Bu hastalıkların gözü ne düzeyde etkilediği, tedavi gerekip gerekmediği ve tedavi sürecinin takibi OCT ve göz dibi anjiyosu (FFA) ile yapılmaktadır. Tetkikler sonucu elde edilen bulgulara göre uygun tedavi planlanmaktadır. Laser ünitemizin de hizmete girmesiyle, başta şeker hastalığına bağlı göz hastalığının olmak üzere, retina damar tıkanıklıklarının ve retina yırtıklarının tedavisi yapılabilmektedir” diye konuştu.