Muzaffer Işın döneminde yapılarak faaliyete açılan, Bolu Belediyesi'nin arkasında bulunan Köroğlu Pasajı yıkılıyor. Ay sonu yıkım çalışmalarına başlanılacağı belirtilen Köroğlu Pasajı'nda bulunan Öğretmen Lokali de yeni yerine taşınıyor. Bolu Belediyesi, boşalan arsaya ‘Bolu Kent Merkezi, Belediye Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'nde yer alan elips şeklinde ki binayı yapacak. Yap-İşlet-Devret Modeliyle yapımına bu yıl başlanması planlanan binada başkanlık makamı, Başkan Yardımcıları, İmar, Mali İşler, Zabıta ve Bol Hizmet Noktası'nın yer alacağı belirtiliyor.

HABER: HAKAN AYDIN

Muzaffer Işın döneminde yapılarak faaliyete açılan, Bolu Belediyesi'nin arkasında bulunan Köroğlu Pasajı yıkılıyor. Köroğlu Pasajı'nda yer alan Öğretmenler Lokali de yeni yerine taşınıyor. Taşınma işlemleri son aşamaya gelirken, Bolu Belediyesi'nin yıkım işlemini Temmuz ayı içerisinde bitirileceği ifade ediliyor.

YENİ BİNA YAPILACAK

Köroğlu Pasajı'nın yıkımın ardından boşalan arsaya, Bolu Belediyesi yeni hizmet binasını yapmayı planlıyor. Bir süredir Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından kamuoyuna detaylarıyla açıklanan ‘Bolu Kent Merkezi, Belediye Meydanı Ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'nin bir kısmı da hayata geçirilecek. Projede görülen elips binanın bu yıl inşaatına başlanacağı, inşaatın tamamlanmasının ardından bazı belediye birimlerinin de bu binada vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceği ifade edildi.

Yapılan çalışma hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, Köroğlu Pasajı şuanda yıkım aşamasına geldi. Ay sonuna kadar yıkım işlemini tamamlayacağız. Ardından yap işlet devret modeliyle yeni hizmet binamızın temelini atmak istiyoruz. Biz aslında Bolu Belediyesi'ni şehir merkezinden çıkarmak istiyorduk. Ancak yaptığımız değerlendirmelerde, insanların bu noktaya alışmış olmaları bizi farklı alternatiflere itti. Köroğlu Pasajı'nın bulunduğu alana yap, işlet, devret modeliyle elips şeklinde yeni bir bina yapacağız. Şuanda binanın projeleri hazırlanıyor. Binada Başkanlık makamı, başkan yardımcılar, mali işler, zabıta ve Bol Hizmet noktası gibi vatandaşın sürekli geldiği hizmet noktalarımızı bulunduracağız” dedi.